Gündem Öğretmen diri diri gömmeyi kanıtladı

Öğretmen diri diri gömmeyi kanıtladı

17.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zonguldak’ta özel eğitim öğretmeni Gökhan Kazan (34) Perşembe beldesinde, belediye ekiplerinin sokak köpeklerini iğneyle bayıltarak topladığını ve ardından boş araziye canlı olarak gömdüğünü duydu.

Öğretmen diri diri gömmeyi kanıtladı

Kazan boş bir arazide 10 sokak köpeğinin gömüldüğü yeri buldu ve belediye ile iğneyi kullanan işçiler E.K. ile Ö.K.’yı savcılığa şikayet etti. Savcılık, Kazan’ın gösterdiği yerde bilirkişi heyetiyle birlikte kazı yaptı. Kepçeyle açılan alanda, 10 köpek ölüsü bulundu. Bir köpekte, hayvanları uyuşturmaya yarayan fişek ele geçti.

Haberin Devamı

Jandarmanın tutanağında, köpeklerin canlı gömüldüğüne dair beldede dedikodu olduğu belirtildi. Savcılık, kanuna göre ‘ölü hayvanlar usulüne uygun bertaraf edilmediği’ için belediye ve sorumlu kişiler hakkında toplam 15 bin lira ceza kesilmesi için Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na yazı yazdı.

Ata tecavüze 600 lira ceza
Tekirdağ Çorlu’da E.K. atını otlaması için Kalelik mevkiine bağlayıp ayrıldı. 4 saat sonra dönen E.K. atının yanında belden aşağısı çıplak olan E.Ç.’yi görerek polisi aradı. Ata tecavüz iddiasıyla gözaltına alınan E.Ç. karakola götürüldü. Kardeşinin atını otlatmaya götürdüğünü, diğer atın da orada olduğunu anlatan E.Ç.’nin ‘tecavüz’ suçlamasını kabul etmediği belirtildi. Savcılık talimatıyla E.Ç.’ye ‘hayvanlarla cinsel ilişkide bulunma’ suçundan 600 lira ceza kesildi. (DHA)
İnsan olan bunu yapmaz
Bursa Orhangazi’de vatandaşlar bir çiftliğin önündeki tellerde asılı halde bir tilki olduğunu fark etti. Kuyruğu kesilip ayaklarından tel örgüye bağlanan tilki yavrusunu görenler, belediyeyi aradı. İhbar üzerine olay yerine gelen Orhangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Alptekin Özkan ve ekibi, yavru tilkiyi uyuşturucu iğneyle etkisiz hale getirdi. Müdürlüğe götürülen tilki yavrusu, yaralarının tedavisinin ardından ormana bırakıldı. (AA)