Gündem Öğretmene ‘kardan kadın’ soruşturması

Öğretmene ‘kardan kadın’ soruşturması

07.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ta öğretmenlik yapan Çilem Sakine Coşkun’a ‘kardan kadın’ ile fotoğraf çektirdiği gerekçesiyle soruşturma açıldı. Fotoğrafın “toplum değerleri ile örtüşmediği” gerekçe olarak gösterildi

Öğretmene ‘kardan  kadın’ soruşturması

Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde aynı zamanda Eğitim-Sen ilçe yöneticisi olan beden eğitimi öğretmeni Çilem Sakine Coşkun hakkında “kardan kadın” soruşturması açıldı.
Nurhak Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesinde öğrencilerin yaptığı “kardan kadın” ile aynı karede fotoğraflanan öğretmen Çilem Sakine Coşkun hakkındaki soruşturmanın gerekçesi “toplum değerleri ile örtüşmeyen bir karede görüntülenmek.”
Soruşturmanın şaşkınlığını yaşayan Çilem Sakine Coşkun’un arkadaşlarına olayı şöyle anlattığı öğrenildi:
“Ocak ayında yoğun kar yağışının olduğu bir gün nöbetçiydim, Her defasında kardan adam yapmaktan sıkılan bir grup öğrencinin, bu kez kardan kadın yaptığını gördüm. Yanlarına gidip “Ne kadar değişik” dedim, ama bunun okul bahçesi için uygun olmadığını söyledim. Çocuklar yaptıklarını çok beğenmişti. Hocam bir fotoğraf çekelim, yıkarız’ dediler.”
Altı-yedi öğrenciyle birlikte kendisinin de göründüğü fotoğrafın o anda çekildiğini, ancak sosyal medyada paylaşılmadığını dile getiren Coşkun’un, “Aradan aylar geçtikten soruşturmanın nasıl başlatıldığını bilmiyorum. Soruşturmanın gerekçesi olarak benim ‘toplum değerleriyle örtüşmeyen bir karede’ görüntülenmem deniyor. Ocakta olan bir olay, nisan ayında kimin şikâyetiyle, nasıl kaymakamlığa gitti bilemiyoruz. Kardan adam değil de kardan kadın yapılmasını sorun etmekte ancak kötü niyet olabilir, kadına bakış açısıyla yorumlamak gerekir” dediği öğrenildi.

Öğretmenimiz yalnız değil
Öte yandan yazılı bir açıklama yapan Eğitim-Sen Nurhak Şubesi, bu soruşturmanın iktidarın eğitim sistemine bakışının bir göstergesi olduğunu belirtti. “Nurhak’ın adını son iki yıldır hazırladığı öğrencilerle kros yarışmalarında binincilikle duyuran yöneticimiz, öğretmeniniz yalnız değildir” diyen Eğitim-Sen Nurhak Şubesi, bugün saat 17.30’da Postane Kavşağı’nda basın açıklamasına çağrı yaptı.

Yazarlar