Adana ÖĞRETMENİN KARNE TÖRENİNDE BAYRAK PANİĞİ

ÖĞRETMENİN KARNE TÖRENİNDE BAYRAK PANİĞİ

22.01.2016 - 13:10 | Son Güncellenme:

.

ÖĞRETMENİN KARNE TÖRENİNDE BAYRAK PANİĞİ

Adana’da ilkokul öğrencilerinin karne töreninde bir öğretmenin, kent protokolünü beklerken kağıt bayrak sallayan öğrencileri, bayrakların yırtılabileceği gerekçesiyle engellemeye çalışması renkli görüntüler oluşturdu.
Okulların yarı yıl tatiline girmesiyle Adana’da 473 bin 650 öğrenci karne aldı. Çukurova ilçesindeki Yunus Emre İlkokulu’nda Adana Valisi Mustafa Büyük ve kent protokolünün katılımıyla karne töreni düzenlendi.
Tören öncesinde öğrenciler ellerinde kağıt Türk bayraklarıyla Vali Mustafa Büyük’ü ve protokolü beklemeye başladı. Öğrenciler bekleyiş sırasında ellerindeki bayrakları sallayarak basın mensuplarına poz verdi. Bu sırada bayrakların yırtılacağı endişesi taşıyan bir öğretmen, çocuklara defalarca “Bayrakları sallamayın yırtılır. Bekleyin biraz sonra sallayacaksınız. Ben tamam deyince sallayın” diye seslenerek uyardı. Vali Büyük’ün okula gelmesiyle rahat bir nefes alan öğretmen, davul zurna çalmaya başladığı sırada “Tamam çocuklar şimdi yavaş yavaş sallayın” diyerek işaret verdi. Bu anlar, renkli görüntüler oluşturdu.
MÜZİK SÜRPRİZİ YAPTILAR
Okul bahçesine gelen Vali Büyük, çiçeklerle karşılandı. Bir süre öğrencilerin halk oyunları gösterisini izleyen Büyük, daha sonra karne dağıtmak üzere okula girdi. Vali Büyük, okul içerisinde öğrencilerin melodikalı müzik sürpriziyle karşılaştı. Bir süre öğrencilerin söylediği şarkıları dinleyen Büyük, daha sonra bir sınıfa girerek öğrencilere karnelerini dağıttı. Öğrencilere kitap da hediye eden Vali Büyük, tatillerini boş geçirmemeleri gerektiğini öğütledi. Karne notları genellikle çok iyi olan öğrenciler, tatilde kitap okuyup boş zamanlarında ise eğleneceklerini dile getirdi. Veliler ise, karnelerini almanın heyecanını yaşayan çocuklarını cep telefonuyla görüntüleyerek bu anı ölümsüzleştirdi.
“HERKESE BU FIRSAT VAR”
İlkokul üçüncü sınıf öğrencisi Gamze Şıracı’nın Vali Mustafa Büyük’ün yanına gitmesi dikkat çekti. Küçük kız, Büyük’ün “Karneyle fotoğraf mı çektireceksin?” sorusuyla karşılaştı. “Vali nasıl olunur?” diye sordu. Soru karşısında gülümseyen Vali Büyük, “Çalışacaksın, okuyacaksın, eğitimini tamamlayacaksın. Sonra tabi devletin çeşitli kurumlarında çalışıyorsun. Kaymakam oluyorsun, ondan sonra da Vali oluyorsun. Herkese bu fırsat var. Kadınlardan da var erkeklerden de var. İyi eğitim alırsanız, başarılı olursanız, iyi insan olursunuz. Çok yönlü, hem eğitin hem kültür hem spor gibi her alanda kendinizi yetiştirirseniz hem siz mutlu olursunuz hem aileniz mutlu olur hem de ülkenize, milletinize daha faydalı olmuş olursunuz” diye karşılık verdi.