Gündem Öğretmenler diploma attı

Öğretmenler diploma attı

21.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balıkesir’de atanamayan bir grup branş öğretmeni eylem yaptı. Ellerindeki temsili diplomaları atık kutularına bırakan öğretmenler daha sonra sessizce dağıldı

Öğretmenler diploma attı

Balıkesir’de öğretmen atamalarında olumlu bir sonuç alamayan bir grup branş öğretmeni, seslerini duyurmak için Yeşilli Meydanı’nda dün öğlen saatlerinde eylem yaptı. Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş üyesi öğretmenler, CHP ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri de eyleme destek verdi.
Ellerinde pankartlar taşıyan atanması yapılmayan öğretmenler eyleme saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyarak başladı. Topluluk adına yaptığı açıklamada atanamayan öğretmenlerin her geçen yıl arttığına dikkat çeken Türkçe öğretmeni Burcu Bilgiç, “Sayımız öyle fazla ki İrlanda nüfusunu geçmemize çok az kaldı. Bizler öğretmen olamadığı için evlenemeyen, dalga geçilen, hor görülen, gururu incinen, gündelik işlerde yevmiyeci olarak çalışan koca yürekler için buradayız. Şubat’ta 40 bin atama bekliyoruz” dedi.

‘Öğrenciye ihtiyacımız var’
Topluluk birlikte “Bizim diplomaya değil, öğrencilere ihtiyacımız var. Diplomalarımız, geri dönüşümle çocuklarımıza defter olacak, kitap olacak” diyerek temsili diplomaları atık kutusuna attı. Eylem sonrası grup sessizce dağıldı.

Haberin Devamı

Liseler yine dolmadı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması (TEOG) çerçevesinde liselere yerleştirmelerde dördüncü nakil dönemi boş kontenjanları dün açıklandı. Sonuçlara göre 2 bin 237’si İstanbul’da, 1244’ü Ankara’da, 478’i İzmir’de olmak üzere Türkiye genelinde toplam 13 bin 130 boş kontenjan oluştu. Boş kalan kontenjanlar arasında en gözde Anadolu liseleri de bulunuyor. Yeni kontenjanlar için nakil başvuruları önümüzdeki hafta pazartesi, salı, çarşamba, perşembe günleri e-okul üzerinden yapılabilecek. Nakiller 26 Eylül Cuma günü sona eriyor.

Öğretmenler diploma attı