Eğitim Öğretmenler ek ders ücretlerini istedi

Öğretmenler ek ders ücretlerini istedi

16.09.2009 - 16:32 | Son Güncellenme:

Öğretmenler, ek ders ücretlerinin ödenmesi konusundaki mağduriyetlerinin giderilmesi, eğitime hazırlık ödeneğinin tüm eğitim ve bilim emekçilerine ödenmesi ve tedavi giderlerininin ödenmesinde yaşanan sorunların çözülmesi için protesto gösterisi yaptı.

Öğretmenler ek ders ücretlerini istedi

Kocaeli'de Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'na (Eğitim-Sen) bağlı öğretmenler, ek ders ücretlerinin ödenmesi konusundaki mağduriyetlerinin giderilmesi, eğitime hazırlık ödeneğinin tüm eğitim ve bilim emekçilerine ödenmesi ve tedavi giderlerininin ödenmesinde yaşanan sorunların çözülmesi için protesto gösterisi yaptı.

Haberin Devamı

Merkez Bankası binası önünde biraraya gelen yaklaşık 150 öğretmen yürüyüş yolu boyunca, “Yaşasın grev yaşasın toplu sözleşme”, “Ek ders ücretlerinin ne önemi var. Maksat öğretmenler köle olsun”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” şeklinde sloganlar attı.
Demokrasi Parkı’na kadar yürüyen grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim- Sen Kocaeli Şube Başkanı Veysel Kaplan, şunları söyledi:

“Bilindiği gibi eğitim emekçileri, her ders yılı başında Eylül ayının ilk işgününden eğitim öğretimin başladığı güne kadar, ders yılı sonunda ise Temmuz ayının ilk işgününe kadar öğretmenlik mesleği ile ilgili seminer çalışmalarında belli günlerde normal mesai yaptıkları halde ek ders ücreti alamamaktadır. 2 haftayı aşan seminer dönemleri için ek ders ücreti ödenmemesini fedakarca görevlerini yerine getirmeye çalışan eğitim emekçilerine karşı yapılmış açık bir haksızlık olarak değerlendiriyoruz.”

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nı tekrar uyardıklarını söyleyen Kaplan, seminer dönemlerindeki ek ders ücretlerinin hiçbir kesintiye uğramadan eksiksiz ödenmesi gerektiğini söyledi. Ders ve ek ders uygulamalarına ilişkin düzenlemelerin eğitim sendikasılarıyla birlikte yeniden yapılması gerektiğini belirten Veysel Kaplan, “Pek çok ilde ödenmesinde sorunlar yaşanan tedavi giderleri derhal ödenmeli, yaşanan mağduriyetler giderilmeli, tedavi giderlerinin karşılanması konusunda yeni mağduriyetlere izin verilmemelidir. Eğitime hazırlık ödeneği sadece öğretmenlere değil, eğitim ve bilim işkolunda çalışan herkese bir tam maaş tutarında ve yılda iki kez ödenmelidir” dedi.