Edirne Öğretmenler Günü

Öğretmenler Günü

23.11.2017 - 15:46 | Son Güncellenme:

.

Öğretmenler Günü

EDİRNE (AA) - Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Haberin Devamı

Gürkan, mesajında, meşakkatli ve güzel bir meslek olan öğretmenliğe gönül veren tüm öğretmenlerin, Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Öğretmenlerin bir toplumun gelişmesi ve büyümesindeki en önemli faktörlerden biri olduğuna işaret eden Gürkan, şunları kaydetti:

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister' sözünü akıllarına bir rehber gibi kazıyan öğretmenlerimiz 29 Ekim 1923’ten tarihinden bugüne kadar, Ulu Önderimizin, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda durmadan, yorulmadan ve yılmadan mücadele ettiler ve mücadele etmeye de devam ediyorlar. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nin önüne koyduğu bu vizyon ancak ve ancak öğretmenlerimizin bizlere sunduğu aydınlanma ışığıyla gerçekleşebilir. Hiç kuşkusuz kalbi Atatürk sevgisi ile atan, Atatürk’ün ilke ve devrimlerini kendine rehber edinen öğretmenlerimiz her sabah gözlerini bu hedefle açıyor, yetiştirdiği öğrencilerle Türkiye’yi geleceğe taşımaya devam ediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti, öğretmenlerimizin azmi, emekleri ve özverisi sayesinde medeniyet yürüyüşündeki meşalesini hiç söndürmeden yoluna devam ediyor, öğretmenlerimiz çocuklarımızı bilgiyle, özgüvenle, vatan ve bayrak sevgisiyle harmanlayarak fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştiriyor. Tüm bu duygu ve düşüncelerle öğretmenlerimize verdikleri emek ve değer için bir kez daha şükranlarımı sunuyor, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyorum"