Gündem Oğulpınar sakinleri intikalin destekçisi

Oğulpınar sakinleri intikalin destekçisi

17.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İdlib’e yönelik operasyonda karargah haline getirilen Oğulpınar Köyü’nde yaşayanlar TSK’yı sonuna kadar destekliyorlar ve Türk ordusunun bölgedeki savaşı bitireceğine inanıyorlar...

Oğulpınar sakinleri intikalin destekçisi

Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Oğulpınar köyü İdlib’e yönelik ihtikalin kilit noktası. İdlib’e yapılan tüm askeri sevkiyatlar sınırın sıfır noktasındaki bu köyden geçiyor. Oğulpınar köyü bu operasyon için adeta bir karargah olmuş durumda. Tanklar,fırtına obüsleri, iş makinaları ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman askerleri bu köyden geçtikçe vatandaşlar ve çocuklar onları coşkuyla ve büyük bir sevgiyle karşılıyor. Geçiş yapan askeri araçlar yolun sağında ve solunda ellerinde Türk bayraklarıyla ve selam veren çocuklarla karşılaşıyor. Köyde yaşayan vatandaşlar operasyona destek verdiklerini belirterek “Sevgimizi gösterecek fırsatımız oldu. Biz buradan dualarla uğurluyoruz, inşallah aslerlerimiz sağ salim ülkelerine dönerler” temennisinde bulundular.
‘Türkiye sevdalısıyız’
Oğulpınar Köyü sakinlerinden Abit Şanverdi 46 yaşında ve doğduğundan beri burada yaşıyor. Köy okulunda hizmetli olarak çalışan Şanverdi Türk askeri buradayken kendini güvende hissettiğini belirterek şunları söyledi:
“Köyümüzde böyle bir hareketlilik aklımıza gelmezdi. Bu sevkiyatlar, bu askeri hareketlilik ve ardından gazetecilerin gelmesi bizim için sürpriz oldu. Fakat çok iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü köyün emniyeti şu anda emin ellerde. Biz arap kökenliyiz fakat hepimiz Türkiye sevdalısıyız. Biz böyle öğrendik ve çocuklarımıza da böyle öğretiyoruz.”
Köy esnafı İsa Şanverdi de “Hep dua ediyoruz. Ordumuz savaşı bitirecek, gerek Suriye topraklarında gerekse bizim topraklarımızda barışı ve düzeni sağlayacak” dedi.
‘Türkler bizi kurtarsın’
Oğulpınar köyünde yaşayan Mehmet Şanverdi, “Atme köyü buradan görünüyor. Bu köy sıfır noktasında. Biz onların ‘Allah rızası için Türkler bizi kurtarsın’ diye sınıra dayanıp askerimizden yardım istediklerine çok şahit olduk. Biz nasıl desteklemeyelim bu operasyonu...” derken, Oğulpınarlı Mehmet Şanverdi de şunları söyledi:
“40 yaşındayım ve 13 tane çocuğum var. Hükümetimiz bu hak davada olduğu sürece ben çocuklarımın hepsini feda ederim. Çünkü bayraksız vatan olmaz, biz bayrağımızı sonuna kadar savunmak zorundayız. Benim düşüncem 15 Temmuz Türkiye’nin ruhuydu, bu operasyonlar ise dünyanın ruhu olacak. Benim oğlum da şimdi askere gidecek. Her türlü duruma hazırlıklıyım, benim oğlum da şehit olabilir. Zafere giden yollar çiçekli bahçelerden geçmez.”