Siyaset OHAL’in Türkiye’ye hiçbir faydası yok

OHAL’in Türkiye’ye hiçbir faydası yok

05.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, dün partisinin MYK toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye’de herkes bir korku iklimi içinde yaşıyor. Hükümetin IŞİD, El Nusra gibi örgütlerin Türkiye içindeki hücrelerine ve faaliyetlerine karşı vatandaşlarımızı koruyacak ciddi bir yaklaşımı, tedbiri, planı hala yok” dedi.

OHAL’in Türkiye’ye hiçbir faydası yok

Ortaköy’deki katliamın Türkiye’de yaşanan terör iklimi bakımından bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Böke, “Laik yaşam biçimi hedef alınmış bir terör olayı. Bu terörle mücadelenin tek bir yolu var, o da laikliğe sahip çıkmak. Oysa bugün Türkiye’de laikliğe sahip çıkanlar doğrudan hedef alınıyorlar” ifadesini kullandı.
Böke, OHAL’in 3 ay daha uzatılmasına da tepki göstererek, “3 Ekim tarihinden bugüne kadar 3 ay içerisinde Türk lirası yüzde 20 değer kaybetti. OHAL’de ısrar edildikçe 3,80’leri görmemiz maalesef bir gerçeğe dönüşecek” dedi. Böke, “OHAL’in Türkiye’ye hiçbir faydası yok. Ama AKP’nin kendisinin OHAL’e ihtiyacı var. OHAL olacak ki kendilerinden olmayan herkesi bir demir yumrukla susturabilsin” dedi.

‘Vesayet altında’

Böke, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Kimsenin hayat biçimi tehdit altında değildir” sözlerinin anımsatılması üzerine, “Türkiye’de 14 yıldır belirli yaşam biçime sahip insanlar sürekli ve sistematik biçimde ötekileştirildi. Bir ülkenin cumhurbaşkanı o ülkenin her vatandaşını özgürlüğe kavuşturacak kadar herkesi kucaklamakla mükelleftir” diye konuştu. Başbakan Binali Yıldırım’ın, anayasa değişikliği teklifine ilişkin olarak, “Vesayet rejimi değişiyor” değerlendirmesine ilişkin olarak da Böke, “Kendisi saray vesayeti altında bulunan başbakanın vesayet rejiminden bahsetmesi doğrusu biraz tuhaf. Bu getirilmiş olan öneri bir rejim değişikliği önerisidir ve Türkiye’de bir saray vesayeti inşa etme önerisidir” dedi.