Gündem Ohrid’e gitmek artık çok kolay

Ohrid’e gitmek artık çok kolay

29.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Ohrid’e gitmek artık çok kolay

Onur Air, İstanbul’dan Makedonya’nın UNESCO koruması altındaki şehri Ohrid’e direkt uçuşlara başladı. 15 Nisan’da ilki gerçekleştirilen uçuşlarda biletler, vergiler dahil 64 euro’dan başlayan fiyatlardan satılıyor. Bu kapsamda TatilBudur.com işbirliğiyle düzenlenen bir haftalık Ohrid turları da 249 euro’dan başlayan fiyatlarla sunuluyor. TAV Havalimanları tarafından işletilen Ohrid Havalimanı’na uçuşlar her pazar günü İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 13.40’ta, Ohrid’den İstanbul’a ise saat 15.00’de gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Onur Air olarak uçulmayan yerlere uçmayı çok sevdiklerini dile getiren Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun, “Yeter ki bize küçük bir dürtü olsun. TatilBudur.com bu dürtüyü, kuvveti verdi. TAV da destekledi. Daha önce Çanakkale’de de bunu yaşadık, şimdi yüzde 90 dolulukla uçuyoruz. Kültürel mirasımızın çok fazla olduğu Ohrid için de aynı şekilde olmasını umuyorum” dedi.

Ohrid’e gitmek artık çok kolay

Ekonomik seyahat

Bu projeyle Balkanlara en çok Türk turist taşıyan tur operatörü olmayı hedeflediklerini belirten TatilBudur.com CEO’su Cenk Angın ise “Yılda 23 seferle 22 haftalık tur düzenleyeceğiz. Bu uçuşlarla Türk turistlerin vizesiz olarak Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Bosna Hersek, Sırbistan ve Kosova olmak üzere altı ülkeye ekonomik fiyatlarla seyahat edebilmesini ve tatil yapabilmesini amaçlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

TAV Makedonya Genel Müdürü Alper Ersoy da Üsküp ve Ohrid havalimanlarını 2010’da devraldıklarını ve Ohrid’de 36 bin olan yolcu sayısını 2017’de 155 bine çıkarttıklarını söyledi. Hollanda, Belçika, İngiltere, İsrail, Polonya ve Sırbistan’dan sezonluk direkt uçuşların olduğunu kaydeden Ersoy, bu yıl Onur Air uçuşlarına ek olarak Estonya’dan da sezonluk uçuşların olacağının bilgisini verdi.

Onur Air yolcuları İstanbul-Ohrid arasında direkt uçabilmenin yanı sıra Adana, Alanya-Gazipaşa, Antalya, Çanakkale, İzmir ve Trabzon olmak üzere altı şehre uygun fiyatlarla bağlantılı uçabilecek. Uçuşlar, Makedonya yolcularıyla beraber ülke sınırına yakın olan Arnavutluk’un yolcularına da hitap ediyor.