Gündem Öksüz’ün ders verdiği öğrenciler araştırılıyor

Öksüz’ün ders verdiği öğrenciler araştırılıyor

29.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ/PDY operasyonları devam ediyor...

Öksüz’ün ders verdiği  öğrenciler araştırılıyor

Sakarya Üniversitesi’nde geçmiş yıllarda yüksek lisans yapan aralarında kimyager, mühendis, memur ve ev kadının da bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin örgüt üyelerinin kullandığı ‘ByLock’ programını kullandıkları tespit edildi. Şüphelilerin Adil Öksüz ile bağlantılarının olabileceği de öne sürüldü. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan, darbe girişiminin ardından görevden alınan Öksüz’ün ders verdiği yüksek lisans öğrencilerine yönelik çalışma yapıldığı öğrenildi.

Kitaplar bulundu

- Kırklareli merkezli 5 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda, aralarında işadamı, öğretmen ve doktorlarında olduğu 26 şüpheli gözaltına alındı. Evlerde de polis ekiplerince arama yapılırken, 1 dolarlık banknotlar ve Gülen’e ait kitaplar ele geçirildi.
- Kayseri’de ‘ByLock’ kullanıcısı oldukları iddia edilen 58 kişiden 39’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.
- Eskişehir’de uzman çavuş ve astsubay 12 jandarma personeli yakalandı.

35 asker gözaltında

- Kayseri Şeker Fabrikası ve Boğazlıyan Entegre Tesisi’ne yapılan operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.
- Bayburt merkezli 9 ilde yapılan operasyonda 18’i polis memuru, biri diş hekimi, 8’i öğretmen 27 kişi gözaltına alındı.
- Kars Sarıkamış’ta 9’uncu Komando Tugay Komutanlığında arama yapıldı, 35 askeri personel gözaltına alındı.
- Ankara’da gözaltına alınan eski Yargıtay Tetkik Hakimi ile TRT müfettişinin de aralarında olduğu 4 kişi tutuklandı. Dışişleri Bakanlığı’ndaki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturmada biri emekli büyükelçi 7 kişi tutuklandı.

Haberin Devamı

‘1 dolar düğün hatırasıydı’

Erzurum’da tutuklanan yüzbaşı İbrahim K. evinden çıkan 1 doların düğün hatırası olduğunu ve yakınları tarafından damatlığının cebine konulduğunu iddia etti. İbrahim K, FETÖ ile irtibatı olmadığını savundu.

1600 lirayla 6 araç

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, düşük gelirlerine rağmen birkaç yıl içinde servet yaptıkları kaydedilen 4 kişi hakkında, ‘FETÖ üyesi olmak’ ve ‘terörizme finans sağlamak’ suçlarından iddianame düzenledi. İddianamede yer verilen MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) raporunda, şüphelilerden Havva A.E.’nin Gülen’e ait Demetevler’de kurulu bir yurtta 1000-1500 lira ücretle, Kadir E.’nin bir firmada 1600, Seyfi A.’nın ise asgari ücretle çalıştığı belirtildi. Raporda Havva A.E.’nin üzerine geçen yıl tescil edilen bir otomobil bulunduğu, eşi Kadir E’nin üzerine ise ilki 2007, sonuncusu geçen yıl olmak üzere 6 otomobil tescil edildiği belirtildi. Raporda şüphelilerden hepsinin geçen yıl araç aldığı belirtiliyor.