Gündem Oktar’ın dijital arşivine özel ekip

Oktar’ın dijital arşivine özel ekip

21.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün operasyon düzenlediği Adnan Oktar yapılanmasıyla ilgili 168 şüpheli tutuklanırken, örgütle ilgili yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Oktar’ın dijital arşivine özel ekip

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan ve emniyette tam 13 saat ifade verip kendisine yöneltilen 353 soruya 164 sayfalık ifade ile cevap veren Oktar’ın suçlamaları kabul etmeyip, “her şeyin bir komplodan ibaret olduğunu” ifade ettiği öğrenildi. 11 Temmuz günü yapıya ait Ümraniye’de bir depoya düzenlenen baskında ele geçirilen yüzlerce hard disk ve dijitalin örgütün arşivi olduğu belirlenirken, 2 bin 500 telefonun da bulunduğu depoda ele geçirilen malzemeler için Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekip kurulduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Operasyon sırasında kaçmaya çalışırken Sarıyer’de gözaltına alınan Adnan Oktar’la ilgili Kandilli’de demirli bir yata da el konulduğu öğrenildi. Adnan Oktar yapısına ait olduğu iddia edilen yatın kaçış için bekletildiği ancak kullanılamadığı öne sürüldü.

Çocuğu evlendirdi

Yapılanmanın 14 yaşındaki bir erkek çocuğu da mağdur ettiği ortaya çıktı. Emniyette ifade veren L.’nin “O tarihte 14 yaşındaydım. Yetim olduğum için mal varlıklarıma el konulmasının dinen sakıncalı olacağını düşünen Oktar, yetimlik durumumum ortadan kalkması için beni turnike sistemindeki 26 yaşındaki kadınla ilişkiye soktu ve ilişki sonrasında o kadınla evlendim. Evlendikten sonra da ‘Artık mallarını vermende bir sakınca yok’ diyerek mallarımı elimden aldı” şeklinde ifade vererek şikâyetçi olduğu öğrenildi.