Gündem Oktar ve anne için uzaklaştırma kararı

Oktar ve anne için uzaklaştırma kararı

19.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Avusturya’da yaşayan baba, Adnan Oktar’ın programında gördüğü iki kızının alıkonulduğu iddiasıyla savcılığa başvurmuştu. Oktar ve kızların annesi hakkında 6 ay süreyle ‘uzaklaştırma kararı’ verildi

Oktar ve anne için uzaklaştırma kararı

Avusturya Viyana’da yaşayan Elvan Koçak (44) ile Gülperi F. yedi yıl önce ayrıldı. Gülperi F. kızları Ş.K. (19), B.K. (17) ve oğluyla Türkiye’ye döndü. Baba Elvan Koçak uzun süredir haber alamadığı kızlarının Adnan Oktar’ın programında yer aldığını öğrenince önceki gün İstanbul’a geldi. Kartal Adliyesi’ne giden baba, kızlarının zorla bir yerde tutulduğu iddiasıyla Adnan Oktar ve eski eşi Gülperi F. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Savcılığın talebi
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, babanın şikayeti üzerine, Gülperi F. ve Adnan Oktar hakkında ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan soruşturma açtı. Savcılık, Elvan Koçak ve kızları B.K. ile Ş.K’nın, Gülperi F. ve Adnan Oktar’dan korunması için şikayette bulunduğunu belirterek koruma çıkarılmasını talep etti.
Yaklaşmayacaklar
Talebi kabul eden İstanbul Anadolu 20. Aile Mahkemesi, Gülperi F. ve Adnan Oktar hakkında 6 ay süreyle ‘uzaklaştırma kararı’ çıkardı. Mahkeme, Gülperi F. ile Oktar’ın baba ve kızlarına 6 ay süreyle tehdit, hakaret ve aşağılama içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına karar verdi. Karara göre, Gülperi F. ve Oktar, baba ve kızlarıyla bulundukları yerlere 6 ay süreyle yaklaşmayacak, iletişim araçlarıyla rahatsız etmeyecekler.
Ayrıca şüpheliler eğer bulundurmaları ve taşımalarına kanunen izin verilen silahları varsa, onları da hemen güvenlik güçlerine teslim edecekler.

Cevap verdi
İki kızıyla birlikte Adnan Oktar’ın televizyon şovunda yer aldığı ortaya çıkan Gülperi F. mahkeme kararından önce eski eşi Elvan Koçak’ın iddialarına sosyal medyada şöyle cevap verdi: “İddialar asılsızdır. Eski eşim benden para istedi. Para vermeyince bu olayları yaptı. Ondan Adnan Oktar için değil şiddet, aldatma, baskı yüzünden ayrıldım.”
l İSTANBUL Milliyet

Velayet babaya
Mahkeme ayrıca kızlardan 17 yaşındaki B.K’nın velayetinin tedbiren baba Elvan Koçak’a verilmesini de karara bağladı. Hakim, anne Gülperi F.’nin kızı B.K. ile haftada bir gün pazar günleri saat 10.00-18.00 arasında ilişki kurmasına izin verdi.

Uymazlarsa cezaevine
Mahkemenin kararında Gülperi F. ile Adnan Oktar’ın ‘uzaklaştırma kararı’na aykırı davranmaları halinde 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsine tabi tutulacakları belirtildi.

Haberin Devamı