Ekonomi Okul bitiyor eğlence başlıyor

Okul bitiyor eğlence başlıyor

12.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Yaz tatiline sayılı günler kala veliler de hediye hazırlığına başladı. Son dönemde tercihlerini teknolojik ürünlerden yana kullanan öğrenciler ise oyun konsolları ve aksesuarlarına karşı ilgi gösteriyor. Sektör temsilcileri de bu dönemde satışlarda yüzde 30’luk artış bekliyor

Okul bitiyor eğlence başlıyor

Öğrenciler için yaz tatilinin başlamasına sayılı günler kala veliler de öğrenciler için karne hediyesi hazırlığına başladı. Artık tercihlerini ‘teknolojik’ hediyelerden yana kullanan öğrenciler, oyun konsolları ve aksesuarları ile tablet gibi ürünlere ilgi gösteriyor. Akıllı saat, tablet, kablosuz karaoke mikrofonlar, bisiklet, kitap, puzzle, drone, masa oyunları, oyun bilgisayarları, scooter gibi ürünlerin satış oranları da bu dönemde artış gösteriyor. Öğrenciler için her bütçeye uygun hediyeler bulunuyor. Perakende sektörü temsilcileri ise bu yıl babalar günü ve karne döneminin aynı zamana denk gelmesinin satışlara olumlu yansıyacağını ve en az yüzde 30’luk artış olacağını belirtiyor.

Haberin Devamı

Pazar canlı

Son yıllarda karne döneminde mobil cihazların yanı sıra oyun konsolları ve aksesuarlarında da hareketlilik gözlemlediklerini belirten MediaMarkt Türkiye ve Yunanistan İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, “Bu dönemde satışlarımızda en az yüzde 15 artış yaşanıyor. Hatta gaming ve aksesuar kategorilerinde artış yüzde 50’lere yaklaştı. Bu yıl karne günü ve Babalar Günü aynı döneme denk geldi. Tüm kategorilerde daha da artış bekliyoruz” dedi.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, bu dönemlerde artışların yoğun olduğunu belirterek, “Bu yıl babalar günü ile karne dönemi aynı zamana denk geliyor. Dolayısıyla çok önemli artışlar bekliyoruz. Artışlar yüzde 30 civarında olur” diye konuştu.

Haberin Devamı

Okul bitiyor eğlence başlıyor

Fotoğraf meraklıları

Fotoğrafa meraklı öğrenciler için ise renkli instax mini fotoğraf makineleri de tercih edilebilecek hediyeler arasında yer alıyor. Bu fotoğraf makinelerinin fiyatları ise 400 ila bin lira arasında değişkenlik gösteriyor. Bugünlerde neredeyse herkeste bir kablosuz karaoke mikrofon bulunuyor. Bunlar da öğrencilere verilecek hediye olarak tercih edilebiliyor. Kablosuz karaoke mikrofonların fiyatları 50-100 lira arasında.

Bu yılki karne hediyesinde öğrenciler için tercih edilen hediyelerden biri de akıllı saatler. Öğrencilerin hareketliliklerini de artıracak olan saatlerin fiyatları marka ve özelliklerine göre 65 lira ila 2 bin lira arasında değişiyor.

Oyunsever öğrenciler için de birçok farklı modelde oyun konsolları bulunuyor.

Oyun konsollarının fiyatları ise 2 bin 500 la 3 bin lira arasında değişiyor.

Müziksever öğrenciler için ise bluetooth hoparlörler de bulunuyor. Bunların fiyatları da 200 liradan başlayıp 2 bin liraya kadar çıkıyor.

Okul bitiyor eğlence başlıyor

Teknoloji hareketli

Bu yıl karne günü ve Babalar Gününün art arda gelecek olması nedeniyle teknoloji alışverişi açısından haziran ayının hareketli geçeceğini kaydeden Teknosa Tedarik Zinciri Genel Müdür Yardımcısı Doğa Oran, “Satışların bu yılın ortalamasına göre yüzde 15 civarında artış göstermesini bekliyoruz. Geçen yıl bu dönemde tabletler, gaming ürünleri ve drone’lar dikkat çekmişti. Benzer tercihleri bu yıl da göreceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Haydi bahçeye!

Son zamanlarda revaçta olan drone ve scooter’lara da öğrenciler tarafından ilgi yüksek. Normal scooter’ların fiyatları 600-700 lira arasında değişirken elektrikli scooter’ların fiyatları ise 2 bin liraya kadar çıkıyor.

Eğitici rol oynayan drone’lar da öğrenciler tarafından çok fazla tercih ediliyor. Daha çok 14 yaş ve üzeri çocuklara uygun olarak tasarlanan drone’larda fiyatlar ise 320 liradan başlayıp özelliklerine göre 7 bin lirayı buluyor. Çocuklarına klasik karne hediyesi bisiklet hediye etmek isteyen velilerin de 150 ila 2 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor. Farklı özellik ve donanımlarına göre ise bisiklet fiyatları 7 bin liraya kadar çıkıyor.

Puzzle ilgisi

Öte yandan popülerliğini kaybetmeyen puzzle da tercih edilen hediyeler arasında yerini alıyor. Bin ila 4 bin lira arasında parçalardan oluşan puzzle’lar da 45 - 150 lira arasında değişen fiyatlardan satılıyor. Bu dönemde bilim setleri de çok fazla tercih edilen ürünler arasında bulunuyor.

Haberin Devamı

Yüksek fiyatlı hediyeler arasında oyun bilgisayarları ve tabletleri yer alıyor. Oyun bilgisayarlarının fiyatları 5 bin 500 lira ile 7 bin lira arasında değişiyor. Tablet fiyatları da 300 liradan başlayıp 2 bin 500 liraya kadar çıkıyor.

Dar bütçeye uygun hediyeler de bulmak mümkün. Veliler öğrencilere 35 liraya boyama seti alabilir ya da öykü kitapları ile roman hediye etmeyi tercih edebilir.