Tekirdağ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNE DİŞ SAĞLIĞI TARAMASI

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNE DİŞ SAĞLIĞI TARAMASI

26.04.2016 - 18:23 | Son Güncellenme:

.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNE DİŞ SAĞLIĞI TARAMASI

ı Kerim kursları bünyesindeki 4-6 yaş okul öncesi eğitimi sınıflarında eğitim gören minik öğrencilerine yönelik ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.
Çorlu İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli Dt. Ethem Kerem Şahinci ve araştırmacı Orhan Can tarafından Amine Hatun, Çiçek, Esentepe, Mekke, Şeyh Sinan, Yıldız, Selimiye, Kocatepe, Karacaahmet, Ümit Zehra, Fatih ve Fetih Kur’an-ı Kerim kurslarında, okul öncesi eğitimi sınıfı öğrencilerinin ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.
Yapılan taramalarda minikler öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemi anlatılırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda da uyarılar yapıldı. Özellik diş temizliğinin nasıl yapılması gerektiği anlatılırken günde ez az 2 kere dişlerin usulüne uygun bir şekilde fırçalanması üzerinde duruldu. Vücutta bulunan birçok mikrobun ağız ve diş sağlığına yeterli önemin verilmemesi ile bağlantılı olduğu vurgulandı.
Hazreti Peygamber/sı (sallallahü aleyhi vesellem) ağız ve dişlerin bakımına ve sağlığına ne kadar önem verdiğinin örneklerle anlatıldığı tarama faaliyeti, 34 sınıf ve 700 minik öğrencinin tek tek ağız ve diş kontrollerinin tamamlanmasının ardından sonlandırıldı.