Kırklareli Okul Servis Şoförleri Bilgilendirme Toplantısı

Okul Servis Şoförleri Bilgilendirme Toplantısı

21.02.2017 - 10:39 | Son Güncellenme:

.

Okul Servis Şoförleri Bilgilendirme Toplantısı

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde Okul Servis Şoförleri bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, İlçe Emniyet Müdür Ali Koca, İlçe Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Mustafa Gümüşoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hamdi Özturgut, Lüleburgaz Belediyesi Zabıta Müdürü Raif Bıyıktaş, okul müdürleri, okul aile birliği üyeleri, öğrenci velileri ve servis şoförleri katıldı.
Düzenlenen toplantıda servisler masaya yatırıldı. Kurum müdürleri denetimler hakkında bilgi verdi ve öğrenci servislerinde olması gerekenler konuşuldu.

“Servis araçlarına mutlaka kamera takılmalı”
Öğrenci servisleri hakkında konuşan Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, “Bu çocukları sağ salim alıp sağ salim teslim etmek her birimizin asli vazifesi. Bunu asla unutmamız gerekiyor. Kamerasız servis bırakmayacağız. Çünkü biz orada neler olduğunu o kameradan takip edebiliyoruz. Bütün servislerimizde kamera hem sizin güvenliğiniz için hem çocukların güvenliği için. Kamera mutlaka taktırtacağız” dedi.
Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürü Ali Koca, 2015-2016 ve 2016-2017 eğitim öğretim döneminde servis araçlarının hiç trafik kazası yapmadığını, 1 yılda 25 servis aracına toplam 19 bin 836 liralık para cezası uygulandığını söyledi.

“753 adet araç kontrol edilmiş, 25 araca toplam 19 bin 836 TL trafik idari para cezası uygulanmıştır”
Denetimler hakkında bilgi veren Koca, “İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak yapmış olduğumuz okul servis araçları denetiminde, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde 753 adet araç kontrol edilmiş, 25 araca toplam 19 bin 836 TL trafik idari para cezası uygulanmıştır. 2016-2017 eğitim öğretim döneminde 2017 Şubat ayı itibari ile 501 araç kontrol edilmiş 3 araca toplam 4 bin 414 TL idari para cezası karar tutanağı düzenlenmiş olup denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir” şeklinde konuştu.
İlçe Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Mustafa Gümüşoğlu, emniyet kemeri takmanın önemli olduğunu kaydetti.

“Sorumluluk sahamızda 31 araç denetlenmiş ve 8 araca idari para cezası kesilmiştir”
Denetimlerin sürdüğünü aktaran Gümüşoğlu, “İlçe Jandarma Komutanlığı olarak sorumluluk sahamızda 31 araç denetlenmiş ve bunlardan 8 araca idari para cezası kesilmiştir. Bizlerin görevleri kolluk olarak servis araçlarının denetimini sağlamak, bu denetimi sağlarken servis araçlarının uyması gereken kurallar var. Bu kurallar bütününde bizler denetimlerimizi yapıyoruz. Çocuklarımıza emniyet kemeri takmayı aşılamanın da aileye büyük görevler düşüyor” diye konuştu.