Gündem Okul servisinde insan kaçakçılığı

Okul servisinde insan kaçakçılığı

13.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Fatih’te okul servisiyle göçmen kaçırırken yakalanan çetenin ardından, bu kez Çatalca karayolunda içerisinde 29 göçmenin bulunduğu ikinci bir okul taşıtı yakalandı

Okul servisinde insan kaçakçılığı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube ekipleri, 10 Eylül günü gelen bir ihbarla Fatih’teki bir alışveriş merkezinin önünden minibüse kaçak göçmen yükleneceği ihbarını alınca harekete geçti. AVM önüne yanaşan ve okul taşıtı olduğu belirlenen bir minibüse 29 yabancı uyruklu şahsın bindiğini tespit eden polis, aracı takibe aldı.

Haberin Devamı

Şoför aranıyor

Polis, Edirne istikametine doğru giden minibüsü Çatalca gişelerde durdurmak istedi ancak araç sürücüsü minibüsü polisin üzerine sürerek kaçtı. Minibüs, bir sürelik kovalamacının ardından Büyükçekmece-Çatalca karayolu üzerinde içerisinde 29 göçmenle birlikte bulundu. Şoförü kaçan servis minibüsünün kapılarını çilingir vasıtasıyla açıp araca giren ekipler, araç içerisinde bulunan kaçak göçmenleri gözaltına alıp emniyete götürürken, minibüse de el koydu. Bir servis şirketi adına kayıtlı olduğu ve okul servisi çektiği belirlenen aracın şoförünü arayan polis, aracın kayıtlı olduğu servis şirketiyle ilgili de yasal işlem başlattı.

Geçtiğimiz Cuma günü de Fatih’te yine aynı AVM önünden bir okul servisine bindirilerek Karadeniz üzerinden Romanya’ya geçirilmek üzere Edirne’ye götürülmeye çalışılan 30 kaçak göçmen yakalanmış, göçmenlerin para karşılığında Avrupa’ya kaçmalarını sağlamaya çalıştıkları belirlenen dördü Iraklı, beş çete üyesi de gözaltına alınmıştı.