Gündem Okul servisiyle sahte içki servisi

Okul servisiyle sahte içki servisi

20.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kalamış’taki restoranlara sahte içki sattığı belirlenen bir şebekenin iki kuryesi, 125 şişe sahte içkiyle yakalandı. Adrese teslim çalışan şebekenin, dikkat çekmemek için okul servisi kullandığı ortaya çıktı

Okul servisiyle   sahte içki servisi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekipleri, Kadıköy Kalamış’ta bulunan lüks balık restoranlarına bir sahte içki şebekesinin kaçak içki sattığına dair aldığı ihbarlarla bölgede araştırma başlattı. Bir hafta içerisinde gelen sekiz ayrı ihbarın ardından marinanın giriş çıkışlarını ve bölgeyi ablukaya alan ekipler, önceki gün akşam saatlerinde gelen bir ihbarla 06 AK 6670 plakalı bir cipi takibe aldı. İçerisinde sahte içki olduğu ihbar edilen cipi bir süre takip eden ekipler, yolda bir ara sokağa girip duran cipin bagajında bulunan 12 kolinin 34 UP 7216 plakalı bir okul minibüsüne nakledildiğini gördü.
Teslimata suçüstü
İzlemeyi devam ettiren ekipler, bu sefer kolilerin nakledildiği okul minibüsünü de takibe alırken, kolilerce içkiyi minibüse aktaran cipin şoförü Fahrettin Ö., naklin ardından bir süre daha takip edilip başka bir ekip tarafından durdurularak gözaltına alındı. Sahte içkilerin bulunduğu minibüsü ise içkileri teslim edeceği mekânın önüne kadar takip eden polis, içkileri araçtan indirmeye çalışan Ercan D. isimli minibüs şoförünü, minibüste bulunan 12 koli içerisindeki 125 şişe sahte içkiyle suçüstü yaparak gözaltına aldı.
Gözaltına alınan iki şoförle birlikte el konularak emniyete götürülen 125 şişe içkinin yapılan analizde sahte olduğu tespit edildi. Emniyette sorguya alınan şoförlerden Ercan D.’nin, ifadesinde kendisinin alkol kullanıcısı olduğu ve içkileri kendisine aldığını ifade ettiği öğrenilirken, Fahrettin Ö.’nün ise suçunu kabul edip şebeke adına kuryelik yaptığını ifade ederek önemli bilgiler verdiği öğrenildi.
İfadelerin ardından soruşturmayı derinleştiren ve sahte içkilerin imal edildiği Kadıköy’deki adresi de belirlediği öğrenilen polis, sahte içkilerle birlikte nakil için kullanılan iki araca el koydu.