Gündem Okulda ilk ders zilini Bakan çaldı

Okulda ilk ders zilini Bakan çaldı

29.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uzun yaz tatili bitti ve 18 milyon öğrenci yeni eğitim-öğretim yılına başladı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara’daki tarihi Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ilk ders zilini öğrencilerle birlikte çaldı

Okulda ilk ders zilini Bakan çaldı

Okullarda 2015-2016 eğitim-öğretim yılı dün başladı. Türkiye genelinde 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen 3.5 aylık yaz tatilinin ardından ders başı yaparken, 1 milyon 136 bin öğrenci de ilk kez okullu oldu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’, ilk ders zilini Ulus’taki tarihi Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde çaldı.

Haberin Devamı

Son günlerde yoğunlaşan terör saldırıları, lisede düzenlenen törene de damga vurdu. Okula, “Vatan müdafaasının en emin ve ucuz yolu eğitimdir” pankartı asılırken, tüm öğrencilere Türk bayrakları dağıtıldı. Avcı’nın okul zilini çalmasının ardından öğrenciler sınıflarına, “Memleketim” şarkısı ile uğurlandı.

8 milyarlık dev bütçe

Avcı, yaptığı konuşmada, mesleki ve teknik eğitime çok büyük bir önem ve öncelik verdiklerini belirterek, “Mesleki ve teknik eğitimde 2002-2003 ders yılında öğrenci sayısı 1 milyonun altındaydı. Bu yıl 2 milyonun üzerinde. Ortaöğretim içindeki payını ise yüzde 30’dan 50’ye çıkardık. 2002’de mesleki ve teknik eğitimin 750 milyon lira olan bütçesi, bugün itibarıyla 8 milyar 230 milyon lira” dedi.

Haberin Devamı

Daha sonra sınıf ve atölyeleri gezen Avcı, gazetecilerin sosyal medyayla ilgili yapılan yönetmelik değişikliğine ilişkin sorusuna, “Yaptığımız değişiklikte başkalarının özel hayatına müdahale anlamına gelebilecek çekimler veya paylaşımlar konusu var. ‘Ben çekmedim, arkadaşımdan aldım paylaştım’ bu da kurtarmıyor. Sakın bu tür şeylere girmeyin. Kimsenin hoşlanmayacağı görüntülerini en yakın arkadaşınız da olsa çekmeyin, çektirmeyin ve paylaşmayın” dedi. Bir kız öğrenci daha sonra Avcı’ya karakalem portresini armağan etti.

Can güvenliği endişesi

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, doğu ve güneydoğuda yaşanan çatışmalar sebebiyle öğretmenlerin de öğrencilerin de ciddi “can güvenliği” endişeleri olduğunu belirterek, “Çok sayıda öğretmenin çatışmalar nedeniyle okullarına dönemediği, özellikle köylerde görev yapan öğretmenlerin okullarına ulaşamadıkları, birçok öğretmenin göreve bugün başlamadığı, okulların bir kısmının tahrip olduğu, bir kısmında ise eğitim öğretim yılı için gerekli hazırlıkların yapılmadığı bilgileri bize geliyor. Doğu ve güneydoğuda eğitimin daha ilk günden aksadığını görüyoruz” dedi.

Davutoğlu fotoğrafını paylaştı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakan Avcı, telefonlara gönderdikleri kısa mesajlar ile öğretmenlerin yeni eğitim öğretim yılını kutladı. Davutoğlu mesajında öğretmenlere, “sevgili meslektaşım” diye seslendi ve instagram hesabından kendi okul yıllarına ait bir fotoğrafı paylaşarak, “Kıymetli öğrenci ve öğretmenlerimizin yeni eğitim öğretim yılını kutluyorum” ifadesini kullandı.
Twitter mesajı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla, bir mesaj yayımladı. Twitter üzerinden yayımladığı mesajında Kılıçdaroğlu, “Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize sağlıklı, başarılı ve huzur dolu bir yıl geçirmelerini diliyorum” dedi.