Manisa Okulda Müze Kurdular

Okulda Müze Kurdular

13.10.2017 - 09:03 | Son Güncellenme:

Sarıgöl ilçesindeki Dindarlı Ahmet Yoldaş Ortaokulu'nda görevli öğretmen Tapcı, bir sınıfı öğrenciler için müzeye çevirdi

Okulda Müze Kurdular

MANİSA (AA) - Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki Dindarlı Ahmet Yoldaş Ortaokulu'nda sosyal bilgiler öğretmenliği yapan Başak Tapcı, okulun bir sınıfını müze yaptı.

Haberin Devamı

Okul binasında gazetecilere açıklama yapan Tapcı, müzeyi oluşturmadaki amacının maddi olanağı yetersiz olan çocuklara kültürel miras duyarlılığını aşılamak olarak aktardı.

Tapcı, "Öğrencilerimin derste edindiği kazanımları somutlaştırmayı, yaşayarak öğrenmelerini, geçmiş yaşantı ile bugün arasında bağ kurmalarını ve kültürel miras duyarlılığını kazanmalarını hedefledim. Bu amaçla çıktığım yolda öğrencilerimin yoğun destek, katkı ve katılımlarıyla karşılaştım. Onların tarihi bilince sahip olması beni çok mutlu etti." diye konuştu.

Müze oluşturma fikrinden sonra öğrencilerin de çok heyecanlı olduğunu anlatan Tapcı, fikri duyan herkesin evlerindeki eski tarihi eşyaları okula getirdiğini ve toplamda 352 ürünün müzede yer aldığını kaydetti.

Haberin Devamı

Okul müdürü Ahmet Balamutcu da müzenin öğrenciler için verimli olacağını aktararak, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimize tarih ve kültürümüze sahip çıkabilmeleri için okulumuza bir müze oluşturmak düşüncesiyle yola çıktık. Ayrıca müzeleri göremeyen öğrencileri düşünerek de okulda müze kurmayı planladık. Müzemizi tüm öğrencilerimiz ve veliler her zaman gezme imkanı bulacaklar."