Gündem Okullar açıldı, ikinci dönem zor geçecek

Okullar açıldı, ikinci dönem zor geçecek

07.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlk ve ortaöğretimde ikinci dönem dün başladı. Lise ve üniversite sınavlarına hazırlananlar başta olmak üzere karnesinde zayıf notları olan öğrenciler için ikinci dönem çok daha zor geçecek

Okullar açıldı, ikinci  dönem zor geçecek

İlk ve orta dereceli okullarda 15 günlük yarıyıl tatili sona erdi. 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen için ikinci dönem dün başladı, 9 Haziran Cuma günü sona erecek. İkinci dönem, ortaokul 8. sınıf ve lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek. 8. sınıf öğrencileri, 26 ve 27 Nisan’da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında düzenlenen merkezi ortak sınavlara girecek. Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 12 Mart’ta, ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 10 ve 11 Haziran ile 17 ve 18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. TEOG’da 1,2 milyon öğrenci iyi bir liseye girmek için yarışacak. Üniversiteye giriş sınavlarına ise 2,5 milyon civarında adayın başvurduğu tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Sabah zor uyandılar

Tatilden sonra okula başlayan öğrencilerle ilk gün heyecanını paylaştık. Yarıyıl tatilinde arkadaşlarından ve öğretmenlerinden uzak kalan öğrenciler, okula döndükleri için mutluydular. Ancak geç saatlerde yatıp geç kalkmaya alışanlar uyanmakta güçlük çektikleri için ilk gün zorlandılar. Zayıf ders notlarını yükseltmek isteyen öğrenciler, ikinci dönemde daha çok çalışacağını söylüyor. Bazı öğrencilerin tek isteği ise öğretmenlerinin daha az ödev vermesi. İşte o öğrencilerden bazıları:

Cihan Çakmaz (5. sınıf): Tatilde anneannemlerdeyim, o yüzden sıkıcı geçti. Çok fazla ders çalıştım. Takdir belgesi almıştım. Yine takdir belgesi almak için çalışacağım. Geçen dönem çok ödev veriliyordu, bu dönem daha az verilsin.

Haberin Devamı

Metehan Ekinciler (5. sınıf): Tatilim çok güzel geçti. Arkadaşlarımla oyun oynadım, eğlendim. Ders de çalıştım. İlk gün olduğu için uyanmakta zorlandım. Bu dönemin çok güzel geçeceğini düşünüyorum. Hedefim takdir belgesi almak.

‘TEOG sınavlarına hazırlanacağım’

Alp Aluç (7. sınıf): Tatilim iyi geçti. Hem ders çalıştım hem de gezdim. Önümüzdeki yıl TEOG’a gireceğim. O yüzden şimdiden ders çalışmaya başlamam lazım. Güzel bir dönem olmasını istiyorum.

Sıla Gündoğmuş (7. sınıf). Tatilde iyi dinlendim. O nedenle güzel bir yarıyıl olacak. Bu dönem daha çok ders çalışacağız. Ödevleri biraz azaltsalar iyi olur.

Aleyna Öztekin (8. sınıf): Tatil hızlı geçti. TEOG için Matematik ve Türkçeye çalıştım. İkinci dönem daha yoğun geçecek. İlk dönem genel olarak yaptığımız yanlışları ikinci dönem yapmayacağız. Ayrıca TEOG’un ikinci aşamasına gireceğiz. Yoğun bir tempo bizi bekliyor. İyi bir liseye girmeyi hedefliyorum.

Bilal Söylemez (8. sınıf): Tatilde ders çalıştım. Çünkü TEOG’a gireceğim. İyi bir liseyi kazanmayı hedefliyorum. Bu dönem daha çok ders çalışacağım. İkinci dönem okulda TEOG’a yönelik kurslara ağırlık verilmeli. Ben de bu kurslara katılacağım.