Ankara Okullarda Karne Heyecanı

Okullarda Karne Heyecanı

19.01.2018 - 17:46 | Son Güncellenme:

.

Okullarda Karne Heyecanı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Lapseki, Gelibolu, Biga ve Bayramiç ilçelerinde düzenlenen törenlerle öğrenciler karnelerini alarak yarıyıl tatiline başladı.

Haberin Devamı

Lapseki Faik Güngör Anaokulu'nda düzenlenen törene Kaymakam Tahir Şahin, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ile öğrenci velileri katıldı.

Burada minik öğrenciler ile sohbet eden Kaymakam Şahin, kendilerine karnelerini verip iyi bir tatil geçirmeleri dileğinde bulundu.

Daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirildi.

- Gelibolu

Gelibolu'da öğrenim gören 6 bin 200 öğrenci de düzenlenen törenler ile karnelerini aldı.

İlçedeki tören Gazi Süleymanpaşa İlkokulu ile Namık Kemal Ortaokulu'da yapıldı.

Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca, törende yaptığı konuşmada, öğrencileri tebrik ederek, "Huzurlu ve sağlıklı bir şekilde öğrencilerimiz tatile giriyor. Çocuklarımıza karnelerini verdik. Anaokulundan liseye bugün çocuklarımız karnesini aldı. Eğitim kalitemiz daha da yükselecektir." dedi.

Haberin Devamı

- Biga

Biga'da ise 14 bin 311 öğrenci ve bin 50 öğretmen yarıyıl tatiline girdi.

Cumhuriyet İlkokulu'nda karne dağıtım töreni gerçekleşti. Törene, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, AK Parti İlçe Başkan Vekili Mustafa Kahyaoğlu, CHP İlçe Başkanı Özgür Ceylan, öğretmenler ve veliler katıldı.

Öğrencilere karne dağıtan Bilen, iki haftalık yarıyıl tatilinin 5 Şubat'ta sona ereceğini söyledi.

Öğrencilerin ilk dönemde okuma yazmayı öğrendiklerini ifade eden Kaymakam Can ise "Eğitimin en güzel, en anlamlı ve hayatta unutulmayacak anı bu zamanlardır. Öğrencilerimizin tamamı okuma yazmaya en güzel şekilde geçti. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Velilerimiz de büyük emek sarf etti. Onları da kutluyorum." diye konuştu.

- Bayramiç

Bayramiç'te 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk yarı dönemi için tören düzenlendi.

Milli Zafer İlkokulu'nda düzenlenen törene Bayramiç Kaymakamı Ramazan Kendüzler, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ufuk Erikli, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Göç, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.

Törende, okul dönem yıldızı olarak belirlenen başarılı öğrenciler ödüllendirildi. Öğrencilere ödülleri Kaymakam Kendüzler tarafından takdim edildi.

Yazarlar