Siyaset Okullarda online takip dönemi

Okullarda online takip dönemi

22.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Okullarda online takip dönemi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, SETA Ankara Ofisi’nde düzenlenen “2023 Eğitim Vizyonu” konulu söyleşiye katıldı. Vizyon 2023’te yer alan bir argümanın “veriye dayalı yönetim” olduğunu hatırlatan Selçuk, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Örnek olarak TEOG’dan ya da LGS’den kalma milyonlarca verimiz var. Bu verileri nasıl kulanıyoruz? Kullanmıyoruz. Bizim bu verilerden politika üretmemiz lazım. Veriye dayalı yönetim, bir kültür, yaşama ve hayata bakış biçimidir. Veriye dayalı yönetimde tüm politikalar veriler ışığında üretilir. Bu yaklaşım bunu getiriyor. Veriye dayalı yönetim olursa politikalar birbirinden bağımsız olmaz, tümüyle birbirini tamamlayan karakterde olur.”

Okulun önemine işaret ederken Vizyon Belgesi’nde yer alan konuları da hatırlatan Selçuk, şöyle devam etti:

“Her okulu yaklaşık 24-25 kadar, şu ana kadar ki çalışmalar bunu gösteriyor, belli sayıdaki parametreler üzerinden izleme imkanımız olacak, online, anlık olarak. Böylece her okul bilecek ki ‘Bizim şu şu parametrelerde ilerlememiz gerekiyor ve şu parametrelerde şuralardayız, gelişmemiz için de bir yıllık şöyle bir politika önerisi geliştirdik.’ Her okul bunu yapacak. Her okulun ihtiyacı neyse yine bir matris düzeni içinde, okulların altyapı imkanlarının derecesine bağlı olarak o okulun finansal olarak desteklenme oranı değişecek. Her bir okulun belli yıllar içindeki hedef raporları ile ne kadar ilerleyip ilerlemediği ortaya konulacak. Böylece bizim okul düzeyinde takip etme ihtiyacımız karşılanmış olacak.”