Eskişehir Okullarda zeka oyunları sınıfları artıyor-Eskişehir Haberleri

Okullarda zeka oyunları sınıfları artıyor-Eskişehir Haberleri

26.07.2016 - 15:35 | Son Güncellenme:

Eskişehir Atatürk caddesinde 2 yıldır faaliyet gösteren Zeka ve Akıl Oyunları mağazası, okullarda zeka oyunları sınıflarını arttırmaya çalışıyor.

Okullarda zeka oyunları sınıfları artıyor-Eskişehir Haberleri

Eskişehir Atatürk caddesinde 2 yıldır faaliyet gösteren Zeka ve Akıl Oyunları mağazası, okullarda zeka oyunları sınıflarını arttırmaya çalışıyor.
Türkiye’de sadece kendilerinin zeka oyunlarına yönelik bir mağaza kurduklarını belirten Zeka ve Akıl Oyunları mağazası sahibi Ali Arı, birçok okula yeni oyunların verildiğinden bahsetti. Türkiye’nin birçok noktasına oyunları gönderdiklerini anlatan Arı, "2 yıldır Eskişehir’de faaliyet gösteriyoruz ve Türkiye’de de sadece zeka oyunlarına yönelik bir başka mağaza yok. Bu yüzden sadece Eskişehir’e değil Türkiye’nin birçok iline oyunlar gönderiyoruz. Geçen yıl Eskişehir’de birkaç okulun zeka oyunu odası kurma girişimine tanıklık etmişken, bu yıl birçok okulumuz son derece ilgili. Özellikle yaz ayında görüştüğümüz birçok okul yetkilisi yeni yılla beraber zeka oyunu odaları açacaklarını dile getirdi. Geçen yıla kadar sadece ortaokullar da seçmeli ders olan zeka oyunları eğitiminin bu yıl ilkokullarda da yaygınlaşacağına tanıklık ediyoruz. Birçok okulumuza oyunlarını verdik. Bazılarının da oyunlarını hazırlıyoruz. Okullarımızdan talep geldikçe de ihtiyaçlarını karşılayacağız" dedi.
"Veliler de oyunlar hakkında bilinçlendi"
Velilerin de zeka oyunlarına karşı son derece ilgili olduğunu anlatan Ali Arı, bilinçlenmenin arttığını kaydetti. Velilerin oyunlar hakkında çok fazla bilgi sahibi olduğuna dikkat çeken Arı, "Velilerimizin de zeka oyunlarına ilgisini arttığını rahatlıkla söyleyebilirim. Geçen yıllar sadece mağazanın ismi dikkatini çekip içeri giren velilerimiz vardı. Hemen hemen hiçbir oyun hakkında bilgileri yoktu. Zamanla bu oyunları çocuklarına alan ve kazanımlarını gören velilerimiz artık direk oyun ismi söyleyerek mağazamızdan alışveriş yapıyor. Her ay düzenli olarak çocuklarına zeka oyunu alan velilerimiz var. Önceden sadece araba, tabanca ya da en iyimser lego ve puzzle bulabilen velilerimiz, mağazamızda yüzlerce eğitici zeka oyununu gördükçe çocuklarına bugüne kadar yanlış oyunlar aldıklarını fark ediyor. Oyun zihniyetinin değişmesi konusunda verdiğim mücadelenin bu şekilde başarıya ulaştığını gördükçe çok mutlu oluyorum" şeklinde konuştu.
"Zeka oyunlarının çocuklarımıza ulaşması için yoğun çaba sarf ediyoruz"
Zeka oyunlarının her çocuğa ve eve ulaşması için yoğun çaba sarf ettiklerini de dile getiren Ali Arı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;
"Birçok çocuğumuza, öğrencimize doğum günü hediyesi, başarı hediyesi ya da kaliteli zaman geçirme ihtiyacı olarak giden zeka oyunlarının, her eve, her çocuğumuza ulaşması için çok çaba harcıyoruz. Okullarımızın ve velilerimizin de her geçen gün bu konuda çaba göstermesi hem sektörümüzün geleceği hem de geleceğimiz olan çocuklarımızın zeka gelişimi açısından çok önemli. Odunpazarı Belediyesinin Zeka ve Akıl Oyunları yaz kursu, birçok eğitim kurumunun zeka oyunları etkinliği, üniversitelerimizin zeka oyunları sertifika programları, okullarımızın artık zeka oyunlarını bir ders olarak ele almaları ve uygulamaları, velilerimizin değişen oyun algısı sektörün geleceği açısından çok önemli gelişmeler olarak sunulabilir. Bu alanda emeği olan herkese teşekkürler."