Kastamonu "Okuyan Bir Tosya Hayalim Var" Kampanyası

"Okuyan Bir Tosya Hayalim Var" Kampanyası

07.02.2018 - 21:10 | Son Güncellenme:

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Toptan: "Şimdiki çağda elbette bilgisayar ve internet her şeyi elinizin altına getiriyor. Oradan okumak başka, kitabın kokusunu hissetmek lazım"

Okuyan Bir Tosya Hayalim Var Kampanyası

KASTAMONU (AA) - Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Köksal Toptan, "Şimdiki çağda elbette bilgisayar ve internet her şeyi elinizin altına getiriyor. Oradan okumak başka, kitabın kokusunu hissetmek lazım." dedi.

Haberin Devamı

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin tarafından başlatılan "Okuyan Bir Tosya Hayalim Var" kampanyası kapsamında, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Toptan ile Vali Yaşar Karadeniz ve protokol üyeleri öğrencilerle kitap okudu.

Tosya Mithat Boyner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen etkinlikte konuşan Köksal Toptan, Kurulun en önemli görevinin etik kültürünü yaygınlaştırmak olduğunu, gençlerin ve ilkokul çağındaki çocukların etik kültürü ile yetişmesini sağlamak için çalıştıklarını belirterek, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak projeler yürüttüklerini söyledi.

Eğitimin en önemli araçlarından birinin kitap olduğuna işaret eden Toptan, "Çünkü kitap okuyan çok şey öğrenir. Şimdiki çağda elbette bilgisayar ve internet her şeyi elinizin altına getiriyor. Oradan okumak başka, kitabın kokusunu hissetmek lazım. Kitabın kokusuna bayılmak lazım. Bunu sevmek lazım. Bunu seven kuşaklar, kültürlü kuşaklar olur. Bunu seven kuşaklar, etik kültürünü özümsemiş kuşaklar olur." diye konuştu.

Haberin Devamı

Artık dünya ile rekabet edebilecek bilgili kuşaklara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Köksal Toptan, şöyle konuştu:

"İslam dininin bizim mayamıza kattığı çok büyük hasletler var. Çok büyük güzellikler var. Onu da yoğurmuşuz ve çok güzel, mükemmel denilebilecek bir insan tipi ortaya çıkarmışız. Ama birkaç yüzyıldır oralarda zafiyetimiz yavaş yavaş meydana çıkmaya başladı. Şimdi yeniden başa dönme zamanı. İşte bunun için de kitap okumak, bilgili olmak, kültürlü olmak çok büyük bir önem taşıyor. Bu bakımdan biz etik kurulu olarak bu konudaki çalışmalara bundan sonra da destek olmaya, yardımcı olmaya devam edeceğiz."

Vali Karadeniz ise okuma alışkanlığının genç nesillere kazandırılması gerektiğini belirterek, "Bilgisi olmayanın fikri olmaz. Bilgisi olmayanın yaptığı konuşmalar dedikodudan öteye geçemez. Konuştuğu şeyler dedikodu değil de gerçek anlamda temeli olan fikir düzeyine gelmesini istiyorsa bir insan, önce bilgi sahibi olması gerekir ve en sağlıklı bilgi de kitaplardan alınır." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Tosya Kaymakamı Pişkin de okumanın çok büyük bir erdem olduğu belirtti.

"Okuyan Bir Tosya Hayalim Var" projesinin hayal olmaktan çıkıp gerçeğe dönüştüğünü vurgulayan Deniz Pişkin, "Bizim esasen iyi mühendisten, iyi doktordan ve iyi savcıdan önce iyi insana ihtiyacımız var. Bu insan bakkal da manav da terzi de olabilir ama yeter ki erdemli, nitelikli, gerçekten milli ve manevi değerlerine bağlı bir insan olsun. Bizim için önemli olan budur." diye konuştu.