Dünya Okyanus çekildi, yıkım kaldı

Okyanus çekildi, yıkım kaldı

12.09.2017 - 11:27 | Son Güncellenme:

Bahamalar’da okyanus suyunun metrelerce çekilmesine neden olan Irma Kasırgası’nın bıraktığı yıkım ortalık sakinleşince gözler önüne serildi.  Karayipler ve ABD'de ölü sayısı 45’e çıktı. Florida'da eyalet  nüfusunun üçte ikisine elektrik verilemiyor, 180 bin kişi de barınaklarda kalıyor.

Okyanus çekildi, yıkım kaldı

Geçen hafta Karayipler'i, ardından ABD'nin Florida eyaletini vuran Irma Kasırgası’nın etkileri hissedilmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Florida’nın üçte ikisinde elektrik yok

Kasırganın ardından Florida'da 13 milyon kişiye, bir başka deyişle eyalet nüfusunun üçte ikisine elektrik verilemiyor, 180 bin kişi barınaklarda kalıyor. Donanmaya ait bir uçak gemisi, arama kurtarma çalışmalarına yardım amacıyla Florida'ya gönderildi.

ABD’de 10, Karayipler’de 35 ölü

Yetkililer, 6 kişinin kasırga yüzünden yaşamını yitirdiği eyalette elektrik hatlarının onarılmasının haftalarca sürebileceğini bildirdi.

Georgia ve Güney Carolina eyaletlerinde 4 kişinin hayatına mal olan kasırga, Karayipler'de de 35 kişinin ölümüne neden oldu.

ABD’nin en büyük tahliyesi

Irma Kasırgası, ABD tarihinin en büyük tahliyesine yol açmış, Florida'da nüfusun yaklaşık üçte biri (6,5 milyon kişi) için zorunlu tahliye kararı alınmıştı. Kuzey Carolina, Güney Carolina, Georgia ve Virginia eyaletlerinde de kısmen veya eyalet genelinde acil durum ilan edilmişti.

Haberin Devamı

Okyanus suyu çekilmişti

3 gün önce paylaşılan videoda, kasırganın Bahamalar’da okyanus suyunun çekilmesine neden olduğu görülüyordu.