Gündem ‘Öldür göm çetesi’ni ihbar mektubu çökertti

‘Öldür göm çetesi’ni ihbar mektubu çökertti

12.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Eyüp’te son 7 yılda cinayetten gaspa, yaralamadan yağma ve talana kadar birçok suça karışan ve öldürdüğü insanları gizlice gömdüğü öne sürülen çeteye yönelik operasyonda 8 şüpheli gözaltına alındı. Çetenin sonunu, cezaevinde bulunan eski bir elemanlarının polise yazdığı ihbar mektubu getirdi.

‘Öldür göm çetesi’ni  ihbar mektubu çökertti

30 kemik parçası
Liderliğini, geçen yıl Esenler’de Fatih Derdiyok’u kardeşiyle birlikte öldürmekten 36 yıl hapse mahkum olan ve Silivri L Tipi Cezaevi’nde yatan Bora Ballı’nın yazdığı çetenin yazdığı suçlarla ilgili mektup üzerine, polisler Eyüp’teki Nur Otopark’ta kazı çalışması yaptı.
Sahibinin el değiştirdiği öğrenilen otoparktaki kazıda, ihbar mektubunda öldürülüp gömüldüğü iddia edilen Metin Özel’e ait olduğu öne sürülen kemiklere ulaşıldı. Mektupta, Metin Özel’in çete mensubuyken işlediği bir cinayetin ardından 2006’da Bora Ballı ve adamları tarafından öldürülüp gömüldüğü öne sürülüyor.
Kazıda çıkarılan 30’a yakın kemik parçası, DNA testi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. İhbar mektubunda cinayetle ilgili adı geçen üç kişiden biri yakalandı. Cinayet emrini veren Bora Ballı’nın adamları oldukları ve Eyüp’te son 7 yılda birçok suça karıştıkları belirlenen 8 şahıs ise önceki gün gözaltına alındı. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerin, Eyüp’teki bir çok kayıp ve cinayetin faili olduğu öne sürüldü.

Haberin Devamı