Gündem Öldürdüğü eşi ve 2 çocuğu ile yan yana toprağa verildi

Öldürdüğü eşi ve 2 çocuğu ile yan yana toprağa verildi

08.02.2015 - 17:00 | Son Güncellenme:

KARS’ta eşi 23 yaşındaki Özlem, çocukları 1 yaşındaki Hanife ile 3 yaşındaki Hüseyin’i başlarına tüfekle ateş ettikten sonra aynı silahla intihar eden 24 yaşındaki Bilal Durmuş ile birlikte köy mezarlığında yan yana toprağa verildi.

Öldürdüğü eşi ve 2 çocuğu ile yan yana toprağa verildi

Olay, Selim İlçesi’ne 30 kilometre uzaklıktaki Oluklu Köyü’nde geçen cuma günü meydana geldi. Bilal Durmuş, KKTC’ye çalışmaya gitmeye karşı çıkan eşi Özlem Durmuş ile tartıştı. Eşine sinirlenen Özlem Durmuş, 2 çocuğunu alarak karanlıkta evden ayrıldı. Bilal Durmuş, evde bulunan pompalı tüfeği alarak eşi Özlem, çocukları 3 yaşındaki Hüseyin ve 1 yaşındaki Hanife’yi köyün 2 kilometre kadar dışında buldu ve başlarına ateş ederek öldürdü. Durmuş, aynı tüfekle yol ortasında intihar etti.

Bilal Durmuş, eşi ve çocuklarının cenazesi yapılan otopsi ardından yakınları tarafından Kars Devlet Hastanesi morgundan teslim alınarak bugün Oluklu Köyü’ne getirildi. Gözyaşlarına boğulan yakınları sinir krizleri geçirdi. Bilal Durmuş’un annesi Nejla ve babası Hayrettin Durmuş yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Haberin Devamı

Durmuş ailesi yaşadığı evin bahçesinde kılınan cenaze namazı ardından, evlerine metrelerce uzaklıkta bulunan mezarlığa yan yana Kürtçe ağıtlarla defnedildi. Sinir krizi geçiren 6 çocuk babası Hayrettin Durmuş, oğlunun evden küserek ayrıldığını ve ölüm haberini köylülerden aldığına dikkati çekerek gözyaşlarına hakim olamadı. Bilal Durmuş’un amcasının oğlu Tahsin Durmuş ise, "Köyün 1 kilometre ilerisinde çocuklarını, eşini ve kendisini katletmiş. Ailesi dağıldı, bir yuva temelli söndü gitti. Bir yuvayı dağıttı gitti" dedi.

Köylülerden Fuat Bulut da, olay günü akşam namazından sonra 4 el silah sesi duyduklarını söyledi. Şimdiye kadar Kars tarihinde böyle bir zulümle karşılaşılmadığını ifade eden Bulut, "’Çocuklarını almış orada kıyım yapmış. Oluklu köyünde böyle bir şey yaşanmamıştı. Köy halkının hepsinin dizleri kırık, halleri perişan. Herkes kendisi ve geleceği için ağlıyor. En ufak bir tartışmada bu zulüm yaşanır mı? Bu nasıl insan cana ve insana kıyıyor" diye konuştu.