Gündem Öldürülen banka müdürüne hazin tören

Öldürülen banka müdürüne hazin tören

09.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kayseri’de önceki gün koruma kararı bulunan kadın personelinin sabıkalı eşinin silahlı saldırısında yaşamını yitiren banka müdürü Recep Taştan (32), gözyaşları arasında toprağa verildi.

Öldürülen banka  müdürüne hazin tören

17 sabıkası bulunan ve üç ay önce cezaevinden çıkan kahveci Nurettin Yürek, önceki gün bir süre önce mahkemeye başvuran ve kendisi ile ilgili koruma kararı aldıran eşi Asiye’nin çalıştığı banka şubesine geldi.

Yanındaki pompalı tüfekle güvenlik görevlisini etkisiz hale getiren Yürek, karısını saçlarından sürüyerek bankadan çıkartırken banka müdürü Taştan’a “Karımı burada çalıştırmayacak, işine son vereceksin” diye tehdit etti. Buna engel olmak isteyen müdüre ateş eden saldırgan Taştanı ağır yaraladı.

İhbar üzerine gelen polislerin “Teslim ol” çağrılarına da uymayan Yürek, çıkan çatışmada elindeki pompalı tüfeğin yanı sıra, güvenlik görevlisinden zorla aldığı tabancayı da kullandı. Çatışmada Yürek vücuduna isabet eden iki kurşunla ağır yaralındı.

Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibi Taştan ile saldırganı ambulansla Develi Devlet Hastanesi’nde götürdü. Taştan ile saldırgan kurtarılamadı. Yürek’in olaydan bir süre önce de banka şubesine gelerek Taştan’ı eşini işten çıkarması yönünde tehdit ettiği öğrenildi.

Taştan’ın cenazesi, yakınlarıyla banka çalışanları ve Develi İlçesi’nden gelen müşterilerinin gözyaşları arasında Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

Haberin Devamı

Eşi baygınlık geçirdi

8 yıllık bankacı Taştan’ın cenazesi, ilçede yapılan otopsinin ardından Kayseri merkez Hunat Camii’ne getirildi. Musalla taşına konulan eşinin tabutuna kapanan Canan Taştan, “Kızımız Ecrin’e bunu şimdi nasıl anlatacağım? Sana nasıl kıydılar? Kokun hala burnumda. Ben, bu acıya nasıl dayanacağım?” diye haykırdı. “Beni nasıl bıraktın aşkım. Kabus de uyandır Recebim” diyen Canan Taştan bayıldı.