Gündem Öldürülen Mezdeke dansçısı son yolculuğuna uğurlandı

Öldürülen Mezdeke dansçısı son yolculuğuna uğurlandı

26.03.2016 - 15:50 | Son Güncellenme:

Mezdeke dansçısı Aynur Kanbur son yolculuğuna uğurlandı Mezdeke'nin dansçılarından Aynur Kanbur'un cenaze törenine çok sayıda ünlü isim katıldı.

Öldürülen Mezdeke dansçısı son yolculuğuna uğurlandı

Ünlü dans grubu 'Mezdeke'nin dansçılarından Aynur Kanbur (49), Fulya'daki evinde tabancayla öldürülmüş halde bulundu.Kanbur'un vücuduna 5, yüzüne de 1 kurşun isabet ettiği öğrenildi. Kanbur, gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Cenaze töreninde gözyaşlarını tutamayan Asena, "Yalvarıyorum artık sesimizi duyurun. İyi haldi, bilmem neydi yeter... Giriyor iki ay yatıp çıkıyor. Bu nasıl bir adalet. Ne yaptı bu kadın.." diye konuştu.

Fulya'daki evinde önceki gün tabancayla öldürülmüş halde bulunan 'Mezdeke'nin dansçılarından Aynur Kanbur için Zincirlikuyu Camiinde cenaze töreni düzenlendi. Törene ünlü dansçının ailesinin yanı sıra çok sayıda sanatçı dostu da katıldı. Kanbur'un öldürülmesine ilişkin son derece üzgün oldukları gözlenen sanatçılar katilin bir an önce ortaya çıkarılmasını istedi.

NURİ ALÇO: NASIL BİR CEZADIR, NASIL BİR KİNDİR HİÇ ANLAMIŞ DEĞİLİM

Nuri Alço, "Böyle bir ölümü haketmedi. Yıllarca yaşlı annesiyle kızı için mücadele veren kimseyi kırmayan, hiçbir kötü alışkanlığı olmayan bir insandı. Nasıl bir cezadır, nasıl bir kindir hiç anlamış değilim. 3 gün görüştük öyle bir sıkıntısı olsaydı söylerdi" dedi.

Haberin Devamı

ROBER HATEMO: BU ŞİDDET DEĞİL, BİR SUİKAST...

Şarkıcı Rober Hatemo da, 20 senedir tanıdığını belirterek, "Ne olduğunu anlayamıyoruz. Bu şiddet değil, bir suikast" diye konuştum.

PETEK DİNÇÖZ: MELEK GİBİ BİR KADIN...

Petek Dinçöz de, "Hepimiz şoktayız. Çok üzgünüz. Çok seviyordum Aynur ablayı. Benim düğünüme de gelmişti. Melek gibi bir kadın bu ölüm ona hiç yakışmadı" diyerek katilin bir an önce bulunmasını istedi.

OYA AYDOĞAN: KATİL KİM ÇIKACAK MERAK EDİYORUM

Oyuncu Oya Aydoğan da üzgün olduğunu belirterek "Katil kim çıkacak merak ediyorum" dedi. Kendisinin de endişe duyduğunu ve kadına yönelik şiddetin çok olduğunu ifade eden Aydoğan, "1 saat önce telefonla konuştuk. Bir telefon istedi benden. Bir kaç saat sonra kapıyı biri çalıyor, öldürüyor. Bu hepimizin başına gelebilir" diye konuştu.

ABLASI: ADALETİME, CUMHURİYETİME YALVARIYORUM

Ablası Dilek Kıymış da kardeşini kimin öldürdüğünü bilmediğini ancak biran önce ortaya çıkarılmasını istediklerini söyledi. "Adaletime, cumhuriyetime yalvarıyorum benim kardeşimin katilini ifşa etsin. 15 kurşun var vücudunda. Ne yaptı bu çocuk. Ne yapabilir... Kim varsa arkasında delikanlı olup çıksın. Ya beni vursun ya da elini ayağını öptürsün bana. Ben kardeşimin katlinin sebebini istiyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

ASENA İSYAN ETTİ: İDAM ÇIKSIN...

Kanbur'un tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döken Asena isyan etti. Asena, "Neden korkunuz var, neden idam çıkarmıyorsunuz. Kaç çocuğa daha tecavüz edilecek. Kaç kadın daha kurşunlanacak. Devletseniz çıkarın idamı. İdam istiyoruz. Artık yürüyemiyoruz yollarda. Türkiye'ye yalvarıyorum, Cumhuriyetime yalvarıyorum idam çıksın. Çıksın bir rahat edelim" dedi.

Konuşması sırasında yeniden gözyaşlarına boğulan Asena, "Artık bu ülkede çocuk yapmaktan korkuyorum. Yalvarıyorum artık sesimizi duyurun. İyi haldi, bilmem neydi yeter... Giriyor iki ay yatıp çıkıyor. Bu nasıl bir adalet. Ne yaptı bu kadın" ifadelerini kullandı.

49 yaşında öldürülen Aynur Kanbur'un cenazesi öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra defnedilmek üzere Feriköy Mezarlığı'na götürüldü.