Gündem Öldürülen terörist ‘hücre’ sorumlusu

Öldürülen terörist ‘hücre’ sorumlusu

29.11.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tunceli’deki operasyonda öldürülen PKK’lı 4 teröristten birinin İçişleri Bakanlığının “aranan teröristler” listesinde turuncu kategoride yer aldığı belirlendi.

Öldürülen terörist  ‘hücre’ sorumlusu

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, önceki gün Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT), Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) birlikleri tarafından Pülümür kırsalında 4 teröristin öldürüldüğü operasyonla ilgili bilgi verildi.

Haberin Devamı

Özel eğitim almış

Açıklamaya göre öldürülen teröristlerden birinin PKK’nın sözde ‘Dersim Eyalet Komutanlığı’ olarak adlandırdığı Tunceli Bölgesi’nin sözde ‘Dersim saha özel güç’ sorumlusu olan ve İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı ‘turuncu liste’de adı bulunan 600 bin lira para ödülü ile aranan ‘Serdem’ kod isimli Bilal Serhat Sarıdaş olduğu kaydedildi.

PKK’nın Türkiye sınırları içindeki en etkili isimlerinden biri olan Tunceli, Erzincan, Sivas ve Karadeniz bölgesindeki PKK’lı teröristlerin sorumlusu, 1980 Diyarbakır doğumlu Sarıdaş’ın yaklaşık 18 yıldır örgütün içinde silahlı faaliyet gösterdiği ve uzun yılar Kandil’de silahlı eğitim aldığı, yabancı istihbarat ekipleri tarafından özel eğitimden geçirildikten sonra Tunceli bölgesine geldiği belirtildi.

Haberin Devamı

Pülümür Vadisi’ndeki Zağge bölgesinde ölü ele geçirilen Sarıdaş’ın terör örgütünün ‘uyuyan hücreleri’ olarak bilinen ve örgütün ‘özel güç’ olarak tanımladığı biriminden sorumlu olduğu, bütün eylem ve bombalı saldırı talimatını bu PKK’lı teröristin verdiği belirtildi.

Operasyon sırasında ölü ele geçirilen 2 kadından birinin de PKK’nın sözde ‘Dersim eyaleti doğu cephesi’ sorumlusu ‘Sarya’ kod isimli Özlem Çiftçi olduğu tespit edildi. PKK’lı Çiftçi’nin, 1995 Hakkari doğumlu olduğu ve daha 14 yaşındayken PKK’ya katıldığı, özellikle Hakkâri ve Tunceli bölgesinde birçok saldırıda yer aldığı belirtildi. Kadın teröristin 2015’te Tunceli bölgesinde Munzur Vadisi içinde çok sayıda yol kesme eylemi gerçekleştirerek, birçok kamu aracını bizzat yaktığı da tespit edildi.