Gündem Öldürülürsem katilimi bilin!

Öldürülürsem katilimi bilin!

03.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ayrıldığı sevgilisi tarafından defalarca dövülen ve darp edilen Kübra Yılmaz, gördüğü şiddetin fotoğraf ve kamera kayıtlarını internette paylaştı. Jandarma ve polisin yardım çığlıklarına kayıtsız kaldığını belirten Kübra blogunda, “Öldürülmekten korkuyorum” diye yazdı...

Öldürülürsem katilimi bilin

Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki Kübra Yılmaz, eski sevgilisinden gördüğünü iddia ettiği şiddeti güvenlik kamera kaydı ve fotoğraflar eşliğinde kendi blog sayfasında anlattı. Defalarca şikâyetçi olduğu adam hakkında hiçbir işlem yapılmadığını savunan Kübra Yılmaz, “Bir kere bile olsun mahkemeye çıkmadı. Öldürülmekten korkuyorum, adliyeye ve markete bile gidecek cesaretim kalmadı” diye yazdı.

Haberin Devamı

Blog sayfasında yardım talebinde bulunan Kübra Yılmaz, “Bu yazıyı buraya yazmamın bir ikinci nedeni ise eğer bugün evden dışarı markete giderken, sokakta öldürülürsem ya da yine darp edilirsem ve eve gelemeden, morga gidersem, beni öldüren katilimi bilin, çünkü defalarca gittiğim jandarma karakolu beni ciddiye almadı ve bana yardım etmedi” diye belirtti.

Günlerdir evden dışarı çıkamadığını, çok korktuğunu ve canının yandığını aktaran Kübra Yılmaz, geçen hafta oturduğu apartmanın önünde dövüldüğünü iddia etti.


‘Darp edildim’

Jandarmanın konuyla ilgili hiçbir şey yapmadığını savunan Kübra Yılmaz, “Kamera kayıtlarını almalarını istedim ama almadılar. Beni darp eden adamı nezarethaneye koymadılar ve hatta ifadesini bile almadılar. Mahkemeye bile çıkmadı. Bana aylardır yaptığı tüm kötülüklerin hesabını vermedi” diye yazdı.

Haberin Devamı

Alanya’da yalnız yaşadığını ve açıköğretimde okuduğunu belirten Kübra Yılmaz, ailesinin ise yurtdışında yaşadığını anlattı. Geçen yıl tanıştığı Serdar D.’nin eski erkek arkadaşı olduğunu kaydeden Kübra Yılmaz, “Kendisinden ayrılmama rağmen benim peşimi bırakmıyor. Beni dışarıda darp ediyor, hakaretler ve tehditler ediyor, evime zorla giriyor, beni rehin alıyor evimde, taciz ediyor, telefonumu ve paramı çalıyor, kapıyı açmadığım için kapımın önüne işeyip gidiyor. Artık tahammül edemiyorum hiçbir şeye. Jandarma bana yardım etmiyor. Serdar D. denetimli serbestlikte olduğu için ve haftanın birkaç günü karakola gidip imza attığı için oradaki komutanları tanıdığı için, ona kimse bir şey demiyor. Adliyeye bile korkudan gidemiyorum çünkü sürekli dışarıda beni bekliyor” diye belirtti.


Koruma vermediler

Yaşadığı darp olaylarını fotoğraflarla belgeleyen Kübra Yılmaz, tarihleriyle eski sevgilisinden gördüğü şiddeti anlatmaya çalıştı. Serdar D.’nin kendisini rahatsız ettiği ve tehditlerle bulunduğu için karakola gidip koruma talep ettiğini kaydeden Kübra Yılmaz, kendisine ’Hiçbir şeyin yok, neden şikâyetçi olacaksın, biz onunla konuşuruz ve artık seni rahatsız etmez’ denildiği için şikâyetçi olmadığını vurguladı.

Haberin Devamı

Şiddet zanlısı eski sevgili tutuklandı
Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı jandarma ekipleri, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü’nde görevli 2 personel, Antalya Barosu Alanya Kadın Hakları Kurulu Başkanı ve Çağdaş Hukukçular Derneği Alanya Şubesi’nden avukat Halime Şenli ve beraberindeki bir grup avukat, şiddet mağduru Kübra Yılmaz’ı evinde ziyaret etti. Yılmaz daha sonra adliyeye giderek suç duyurusunda bulundu. Yılmaz’a şiddet uyguladığı öne sürülen Serdar D. ise yakalanarak, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece ‘adam yaralama ve darp’ suçlarından tutuklandı.
Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven ise yaptığı açıklamada konuyla ilgili İlçe Jandarma Komutanlığı’na olayın bir an önce aydınlatılması için talimat verdiğini söyledi. Yılmaz’a gerekli psikolojik desteğin de verileceği belirtildi.