Antalya OLİMPOS ANTİK KENTİ’NDEKİ KAZI ÇALIŞMALARI

OLİMPOS ANTİK KENTİ’NDEKİ KAZI ÇALIŞMALARI

02.09.2015 - 10:17 | Son Güncellenme:

.

OLİMPOS ANTİK KENTİ’NDEKİ KAZI ÇALIŞMALARI

Antalya’nın Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Olimpos Antik Kenti kazı çalışmalarını inceledi.
Kumluca’ya bağlı Yazır Mahallesi turistik Olimpos mevkinde yer alan Olimpos Antik Kenti’nde kazı çalışmaları devam ediyor. Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve Yazır Mahallesi Muhtarı Durmuş Karatekelioğlu, Olimpos Antik Kenti’ni ziyaret ederek kazı çalışmaları hakkında kazı başkanı Prof. Dr. Yelda Olcay Uçkan’dan bilgi aldılar. 2000 yılından bu yana kazı çalışmaları devam eden Olimpos Antik Kenti hakkında bilgi veren Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi ve Olimpos Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yelda Olcay Uçkan, 2015 yılı kazılarının Temmuz ayı ortalarında başladığını ve devam ettiğini söyledi.
Bu yılki kazı çalışmalarını ağırlıklı olarak Piskoposluk sarayında yürüttüklerini ifade eden Uçkan, aynı zamanda antik kentin genel bakımı ve korunmasına yönelik çalışmalarında sürdüğünü belirtti.
Kumluca Kaymakamı Polat Kara da, Olimpos Antik Kenti’nin turizmle iç içe olmasından dolayı tarihi ve turistik önemi olduğunu, buradaki çalışmaların daha hızlı yürütülerek, Olimpos Antik Kenti’nin biran önce turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.