Gündem Oltu’da bir eve giren tilki dördüz doğurdu

Oltu’da bir eve giren tilki dördüz doğurdu

15.04.2016 - 11:04 | Son Güncellenme:

ERZURUM’un Oltu İlçesi’nde toprak damını eşerek bir eve giren tilki dördüz doğurdu. Sesler üzerine kayınbiraderine ait eve kontrol için giren Şehrinaz Ay, karşısında bir tilki ve 4 yavrusunu görünce şaşırdı ve itfaiyeden yardım istedi.

Oltu’da bir eve giren tilki dördüz doğurdu

Yusuf Ziyabey Mahallesinde oturan Mevlüt Ay bir süre önce Bursa’ya gitti. Kiraya verilmeyen eşyalı eve toprak damı eşerek giren bir tilki, mutfaktaki dolabın içine yavruladı. Kayınbiraderinin evini sürekli kontrol eden ve ara sıra havalandıran Şehrinaz Ay, komşuların garip sesler geldiğini söylemesi üzerine, eve gittiğinde şaşırdı. Bir tilki ve dört yavrusu ile karşılaşan Şehrinaz Ay, hemen durumu itfaiye’ye bildirdi ve yardım istedi. İtfaiye görevlileri ise durumu Orman ve Su İşleri Bakanlığı 13’üncü Bölge Müdürlüğüne ilettiler.

Haberin Devamı

İŞTE O İLGİNÇ GÖRÜNTÜ

Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünden gelen Veteriner Hekim Veysel Doğan, önce anne tilkiyi battaniye yardımıyla yakalayıp kafese koydu. Ardından tilkinin yavrularını da alan Veteriner hekim Doğan, anne tilki ile yavrularını Oltu’ya 11 kilometre uzaklıkta bulunan doğal ortamda mağaraya bıraktı. Çevreye zarar verecekleri için tilki ile yavrularını kırsal kesimde bir mağaraya bıraktıklarını anlatan Doğan, "Anne tilki adaptasyon problemi yaşamayacaktır. Yavruları için bir problem ya da tehlike görürse, o zaman yavruları alıp başka bir noktaya taşıyacaktır. Sağlıklı olan budur" diye konuştu.

Kayınbiraderinin evine gittiğinde anne tilki ile yavrularlarla karşılaştığında şoke olduğunu belirten Şehrinaz Ay, "Ev, kaynıma ait. Kendisi şehir dışında. Evde kimse yok. Biz ilgileniyoruz. İki gün önce evden sesler gelmeye başladı. Sabah eve gittiğimde tavandaki döşemenin kırıldığını gördüm. Hırsız girdi sandım. Sonra içeride bir tilkiyle ve yavrularını gördüm. Hemen 110’u aradım. Görevliler geldi. Onlarda Milli Parklar görevlilerine haber verdiler. Sağ olsunlar tilkileri aldı götürdüler. Ev sahibini telefonla aradım. Evde sürpriz misafirleri olduğunu bildirdim" dedi.