Erzurum OLTU YER BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KAMPUS ALANI AĞAÇLANDIRILIYOR

OLTU YER BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KAMPUS ALANI AĞAÇLANDIRILIYOR

08.04.2014 - 15:20 | Son Güncellenme:

.

OLTU YER BİLİMLERİ FAKÜLTESİ KAMPUS ALANI AĞAÇLANDIRILIYOR

Oltu Orman İşletme Müdürlüğü ve Yer Bilimleri Fakültesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmasıyla 750 adet çam fidanı toprakla buluştu.
Yer Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin de katıldığı fidan dikme çalışmaları büyük bir keyif içerisinde gerçekleşti.
Yeni yapılan fakülte binasının aynı zamanda çevre düzenlemesinin de yapılmasına yönelik Oltu Orman İşletme Müdürlüğü ile yapılan işbirliği neticesinde kampus alanına fidan dikimi gerçekleştirildi.
Oltu Yer Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mustafa Sağlam, 115 dönümlük bir kampus alanına sahip olan fakültenin çevre düzenlemesi için Oltu Orman İşletme Müdürlüğü ile birlikte bu fidan dikme programını düzenlediklerini söyledi.
Oltu Orman İşletme Müdürü Cemal Evrim ise ilçede bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının uygun ve boş arazilerini, bahçelerini ağaçlandırma çalışmaları düzenlediklerini kaydetti.
Evrim, “Amacımız ilçe merkezinde yeşil ve ağaçsız boş bir alan kalmamasıdır.” Dedi.
Jeoloji Mühendisliği 4. sınıf öğrencilerinden Gökhan Yetişkin, yapılan faaliyetten bir hayli mutlu olduklarını belirterek kendilerinden sonra gelecek öğrencilerinde bu tür faaliyetleri sürdürmeleri gerektiğini söyledi.
Bu arada fidan dikimine bizzat iştirak eden öğrenciler, kendilerinden sonra gelecek öğrencilere yeşil bir alan bırakacaklarını ve her birinin artık bu alanda bir ağacının olmasından ötürü son derece mutlu olduklarını ifade ettiler.
Oltu Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi Kadir Altıntaş ise kampus alanının tamamının projelendirilerek ağaçlandırılacağını söyledi.