Gündem Olumlu bir denge içerisindesiniz

Olumlu bir denge içerisindesiniz

26.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Satürn, 23 Aralık’ta Yay burcuna ilerleyerek, daha dengeli ve kendinizi zihinsel alanda geliştirebileceğiniz yeni sorumluluklara işaret ediyor. Jüpiter, 11 Ağustos tarihine kadar sosyal alanda canlı ve pozitif bir atmosfer yaratacak

Olumlu bir denge içerisindesiniz

Genel olarak bu yılınızda destekleyici ve yenileyici temalar altındasınız. Hayatınızın değişik cephelerinde farklı gelişmeler kendinizi geliştirebileceğiniz olanaklara işaret etmekte. Yılın ikinci yarısında düşüncelerinizi toparlamak ve gelecek yönünde hazırlanmak üzere yeni bir kuluçka dönemine ilerleyeceksiniz. Bu nedenle yılın ilk yarısındaki dışadönük sosyal enerjilerden yararlanmaya bakın.
2010 yılından bu yana kişisel planda hayatınızı yenileyen, şaşırtan gelişmeler içerisindesiniz. Koç burcunda ilerleyen Uranüs evlilik hayatınıza, arkadaşlıklarınıza, kendi kişisel beklentilerinize önemli fırtınalar, anilikler ve özgürleşmeler getirmeye devam ediyor. Bu süreçte kişiliğinizi ve dolayısıyla ilişkilerinizi radikal biçimde yeniden tanımlıyorsunuz. Daha beklenmedik ve ani ifadeler içerisindesiniz. Bu tutumun sizi özgürleştiren tarafları olduğu gibi, hayatınızı alt üst eden yönleri de ortaya çıkmış olmalı. 6-14 Ekim doğumlu bir Terazi iseniz Uranüs’ün karşıtlığını bu yıl özellikle deneyimleyeceksiniz demektir. Yukarıda ifade edilen konular hayatınıza heyecanlı olasılıklar, özellikle evlilik ve ortaklıklarla ilgili anilikler, çoğu zaman kopmalar ve hayatınızda bir kere olan durumlara işaret ediyor. Bu süreçte, kendinize güveniniz konusunda bazı soru işaretleriniz olabilir. Aynı zamanda hızlı bir uyanış içerisindesiniz.

DEĞİŞİKLİKLER YAŞAYABİLİRSİNİZ
Benzer şekilde, 2008’den bu yana Oğlak burcunda ilerleyen Pluton da aile ve yerleşim cephesinde güçlü ve derin değişikliklere neden olmakta. Pluton ev hayatınıza, toprakla ilgili konulara, aile yaşamınıza daha fazla mücadele ve güç savaşı katıyor olabilir. Kendi özel alanınızda ortaya çıkan bu gelişmeler kimi zaman tehditkâr ya da güvenliğinizi, huzurunuzu bozucu şekilde ortaya çıkıyor olabilir. Bir yandan da, bu güçlü transit altında kişiliğinizin kararlı yönlerini ortaya koyma imkânı bulabilirsiniz. 6-9 Ekim tarihleri arasında doğduysanız, sizi güç savaşına götüren bu koşulları bu yıl daha fazla deneyimleyebilirsiniz. Gerek kariyerinizde, gerekse ev hayatında otoriteler, erkek figürlerle ilişkilerinizde baskı yaratan ama aynı zamanda dönüştüren bir mücadele içerisinde olabilirsiniz.
Kariyer konularını ve sorumlulukları anlatan Satürn ise 23 Aralık’ta Yay burcuna ilerleyerek, daha dengeli ve kendinizi zihinsel alanda geliştirebileceğiniz yeni sorumluluklara işaret etmekte. Özellikle yükselen burcu Terazi olanlar, son iki yıldır parasal alanda ve ortaklaşa konularda tek başına ayakta durmak konusunda daha fazla tecrübe sahibi oldular. Maddi koşullarınızı yönetmek açısından şimdi daha gerçekçi ve bilinçlisiniz. 2015 yılında, Haziran-Eylül arasında da 2014’e benzer temaları tekrar bir kez daha gözden geçirebilirsiniz. Ancak, 2015 yılının gelişen teması daha çok eğitim, yakın çevrenizdekiler ve zihin dünyanız üzerinde etkili olacak. Bu yeni süreçte bir eğitim sürecine ciddi bir ilgi duyabilir ve bu arada düşüncelerinizi daha somut ve etkin kılacak koşullar içerisinde olabilirsiniz. Bu yeni dönemde, kardeşlerle ilgili sorumluluklar, iş hayatı nedeniyle pek çok görüşme, ziyaret ve yolculuk, yabancılarla ilgili konular çok daha fazla dikkat çekecektir. Bu sürecin 2015-2018 yılları arasında kendinizi geliştirmek ve iş hayatında istikrar kazanmak için gerçekçi bir zemin yaratacağını söylemeliyiz.

DAHA İYİMSERSİNİZ
Şans ve gelişme gezegeni Jüpiter ise 11 Ağustos tarihine kadar sosyal alanda daha canlı ve pozitif bir atmosfer yaratmaya devam ediyor. Yılın ilk yarısında daha umutlu ve iyimsersiniz. Gruplardan, içerisinde bulunduğunuz sosyal imkânlardan destekler görebilirsiniz. Çocuklarla ilgili konular, yabancılarla ilgili işler üzerine gidebileceğiniz olanaklar taşımakta. 11 Ağustos’tan sonra ise özellikle mesleki konularda içe dönme ve sizi bir şekilde meşgul eden, kimi zaman bekleten, sabırlı olmanızı gerektiren koşullar ortaya çıkabilir. Bu nedenle, yılın ikinci yarısında sizi ruhsal açıdan test eden ve geliştiren gelişmeler içerisinde olabilirsiniz.
2015’teki Güneş tutulmaları Başak-Balık ekseninde gerçekleşeceği için, bu yılınızda iş ve çalışma hayatınıza ait gelişmeler, sağlık, düzen ve pek çok meşguliyet söz konusu. 20 Mart’taki güneş tutulması sırasında sağlık ve düzen, organizasyonel konulara uyum sağlamanız, bu alanlarda bazı aniliklerle karşılaşmanız mümkün, 13 Eylül’deki Güneş tutulması ise ruhsal açıdan üzerinizdeki yükleri atabileceğiniz bazı tecrübeler getirebilir, kendinizi hafiflemiş hissedebilirsiniz.

Haberin Devamı

İŞ, PARA VE KARİYER

Son iki yılda, özellikle yükselen Terazi’ler parasal alanda çok şey öğrendi. Ortaklıklar bitti ya da şekil değiştirdi. Satürn kazançlar evinizdeyken şartlar genelde zorlayıcı ama aynı zamanda öğretici oldu. 23 Aralık’tan itibaren Satürn’ün Yay burcuna ilerlemesi genel olarak kariyer ve iş konularınıza rahatlama getirecek. Bu yeni dönemde, 23015- 2018 aralığında kendinizi ne kadar iyi ifade ettiğiniz, ilişkileriniz, yapacağınız anlaşmalar ve yabancılarla ilgili gelişmeler sizi yakından ilgilendirecek. Özellikle 5 Ekim tarihine kadar doğmuş olan Terazi’ler, Satürn’ün destekleyici açısı altında çok zorlanmadan ilerleyebilecekler.
Bununla birlikte, 6-9 Ekim doğumlu olanlarınız Pluton’un getirdiği dönüşüm altında iş ve ailevi gelişmelere daha fazla konsantre olmak zorundalar. Bu tarihlerde doğanları daha hırslı ve mücadeleci olma teması beklemekte. Benzer şekilde, 6-14 Ekim doğumlu pek çok Terazi ortaklıklar ve ilişkiler düzeyinde ani olaylara, sürprizlere çok açık gözüküyor. Her şey bir yana, yılın ilk yarısında daha umutlu ve keyifli bir süreç içerisindesiniz. 11 Ağustos’a kadar olan dönemde şartları daha iyi değerlendirmeye bakın. Yılın ikinci yarısında arayışlarınız artabilir ancak henüz fırsatların beklemede kalacağı görülmekte. Yılın ikinci yarısında iş ortamına ait koşullarda sizi bir ölçüde bekletecek, fedakârlık yapmanızı gerektirecek koşullar olabilir.
Yılın değişik dönemlerinde farklı imkânlar söz konusu. 12 Ocak’a kadar olan dönemde yaratıcı konular ve kendinizi daha fazla gösterebileceğiniz koşullar var.
12 Ocak-20 Şubat arasında iş ortamında artan iş yükü ve kimi zaman huzursuzluklar olabilir. Bu dönemde artan stresler olabilir. 20 Şubat- 31 Mart arasında yeni bir döneme girmektesiniz. Bu dönemde ortaklıklar ağır basıyor ve dışsal etkiler var. Bu yüzden tartışmalara, çatışmalara girmek yerine daha soğukkanlı olmaya bakın.
31 Mart- 12 Mayıs arasında finansal konulara, fazladan harcamalara, borç ve yatırımla ilgili gelişmelere özen göstermek gerekiyor. 12 Mayıs- 24 Haziran arasında daha hızlı bir ilerleme ve düşüncelerinizi yayma olanağı bulabilirsiniz. Uzaklarla ilgili konular, medya ile yabancılarla ilgili uğraşlar, yolculuklar önem kazanabilir. 24 Haziran- 9 Ağustos arası biraz zorlayacak, ev ve aile içerisinde sizi meşgul edecek bir süreç olabilir. Mesleki konularda güven duygunuz test altında olabilir. 9 Ağustos - 25 Eylül arasında ise takım çalışmaları açısından daha aktifsiniz. Gelecek yönünde yeni projeler, hedefler ortaya koyabilirsiniz. 25 Eylül- 12 Kasım arasında iş hayatında zorlayıcı bir dönem olabilir. Tam olarak yönünüzü bulmanız zor olabileceği gibi, çalışma koşullarına, sizle birlikte çalışan kişilerin tutumlarına dikkat etmelisiniz.

Haberin Devamı

Merkür gerilemesi neler getirecek?

Haberin Devamı

Merkür’ün geri döndüğü dönemlerde iletişimde aksamalar, yavaşlamalar, yanlışlıklar, yeniden düşünülmesi gereken koşullar, anlaşmalarda zorlanmalar, iletişimsizlik, yolculuklarda aksilikler, gecikmeler, teknik aksamalar daha çok yaşanabilir. Bu yıl Merkür’ün Saka burcunda gerileyeceği 21 Ocak- 11 Şubat, İkizler burcunda gerileyeceği 19 Mayıs- 12 Haziran ve Terazi burcunda gerileyeceği 17 Eylül- 9 Ekim tarihleri arasında yukarıda sözü edilen konulara daha fazla dikkat edelim. Özellikle, 21 Ocak-11 Şubat döneminde, aşk hayatınıza, çocuklara, zevklere ve harcamalara ait konular; 19 Mayıs- 12 Haziran döneminde, yolculuklar, uzaklarla ilgili uğraşlar, akademik konular; 17 Eylül- 9 Ekim döneminde, kişisel girişimler, yeni başlangıçlar, evraklar, projelerle ilgili gelişmeler daha sık gündeme gelebilir. Merkür geri giderken düşüncelerimizi gözden geçirmek, düzeltmeler yapmak, hataları bulmak daha kolaydır ve doğru bir tercih olabilir.

Haberin Devamı

Yükselen burcunuza göre

Yükselen KOÇ: Yılın ilk yarısında kendinize güveniniz yüksek seyrediyor ve hayata daha pozitif bakabilirsiniz. Aşk, zevk veren konular ve çocuklarla ilgili gelişmeler 11 Ağustos’a kadar daha keyifli olabilir. Yılın ikinci yarasında mesleki açıdan daha meşgul ve aktif olabilirsiniz. 24 Haziran-9 Ağustos bazı beklemeler olabilir. Bu yıl yabancılarla ilgili gelişmeler, akademik konular daha çok sorumluluk getirebilir.
Yükselen BOĞA: Bu yıl finansal konularda daha fazla sorumluluk almaya başlayabilirsiniz. Eşinizin ya da ortağınızın parasal durumları ile daha çok ilgilenebilirsiniz. 31 Mart-12 Mayıs arasında pek çok konuda daha girişken olmak durumundasınız. Yılın ikinci yarısında, 11 Ağustos’tan sonra aşkta ve çocuklarla ilgili konularda daha keyifli olabileceksiniz.
Yükselen İKİZLER: Bu yıl kariyer ve sorumluluk alanlarında önemli ilerlemeler ve sizi görünür kılan gelişmeler söz konusu. İlişkilerinizde göstereceğiniz ciddiyet kalıcı sonuçlar verecek. 12 Mayıs-24 Haziran arasında dikkat çekici adımlar atabilirsiniz. Yılın ikinci yarısında ev ve ailenize yönelik olumlu gelişmeler beklenebilir. 25 Eylül- 12 Kasım arasında stresleriniz daha yüksek olabilir.
Yükselen YENGEÇ: İş, organizasyon öne çıkmakta. 20 Şubat-31 Mart arasında iş hayatında daha atılgansınız. Yılın ilk yarısında paranızı çarçur etmeden kullanmaya bakmalısınız. Kimi zaman rekabet ve dışsal etkiler sizi daha hırslı kılmakta. Yılın ikinci yarısında çevresel değişiklikler, eğitsel uğraşlar açısında güzel fırsatlar var.
Yükselen ASLAN: Yılın ilk yarısında özellikle şanslısınız. 31 Mart- 12 Mayıs arasında ise mesleki alanda çok daha gayretli olmanız gerekmekte. Yılın ilk yarısında 11 Ağustos’a kadar son derece şanslısınız. Yolculuklar, eğitsel imkanlar, kendinize olan güveniniz gibi iyimser olabileceğiniz koşullara sahipsiniz. Yılın ikinci yarısında aşkta fazla gerçekçi olmaya başlayabilirsiniz.
Yükselen BAŞAK: Hayatınızda yeni bir dönem açılmakta. Yılın ilk yarısında iş hayatında beklemeler ve belirsizlikler olabilir. Bu nedenle daha sabırlı olmanız gerekiyor. Bu dönemde ilişkileriniz yönünde daha mücadelecisiniz. 12 Mayıs- 24 Haziran arasında kariyer konularında zirve söz konusu. 2015-2018 arasında hayatınızda yeni kapılar açılacak.
Yükselen TERAZİ: 20 Şubat-31 Mart arasında vites yükseltiyorsunuz. Bu yılınızda hedeflerinizi yükseltebilirsiniz. Yılın ilk yarısında sosyal olaylarda, arkadaşlıklar içerisinde daha canlı olabilirsiniz. 24 Haziran- 9 Ağustos döneminde mesleki alanda ve eve, aileye ait konularda daha önlemci olmanız gerekebilir. 11 Ağustos sonrasında iş hayatında bazı beklemeler, sabırlı olunması gereken koşullar doğabilir.
Yükselen AKREP: Satürn yükselen burcunuzdan ayrılırken rahatlıyor, hafifliyorsunuz. Son iki yılda önemli tecrübeler ve disiplin kazandınız. 2015-2018 yılları arasında para durumunuzu, kazançlarınızı daha ciddi biçimde ele alabilirsiniz. 9 Ağustos -25 Eylül arasında kariyer alanında çok şey yapabilir ve kendinizi gösterebilirsiniz.
Yükselen YAY: Bu yıl Satürn’ün yükselen burcunuza girmesi ile birlikte, daha ciddi, kontrollü ve sorumluluk sahibi olacaksınız. 2015-2018 arasında kişisel planda yapacağınız değişiklikler sayesinde hayata daha gerçekçi bakabilirsiniz. Yılın ikinci yarısını mesleki konularda daha iyi bir pozisyon bulmak için kullanabilirsiniz. 25 Eylül-12 Kasım arasında hedefleriniz yönünde çok daha aktif olabilirsiniz.
Yükselen OĞLAK: İş hayatında kontrol dışı koşullar var. Kariyer konularında elde olmayan koşullar yüzünden akışta kalmak durumundasınız. 31 Mart-12 Mayıs arasında aşkta ve sevdiğiniz konularda daha tutkulu olabilirsiniz. Yılın ikinci yarısında akademik alanda, yabancılarla ilgili konularda ve işe ait uğraşlar içerisinde yolculukların önemi artabilir.
Yükselen SAKA: Bu yıl ilişkilerden yana kazançlı olabilirsiniz. 2015-2018 arasında daha dengeli ve ümitli olabileceğiniz, yapıcı koşullar var. 20 Şubat-31 Mart arasında sözlerinizle, görüşlerinizle çok daha fazla dikkat çekebilirsiniz. 9 Ağustos -25 Eylül arasında ortaklıklara, evlilik konusuna daha dikkatle yaklaşmalısınız. Yılın ikinci yarısında ortaklı durumlar, miras ya da borçlarla ilgili finansal uğraşlarınız olabilir.
Yükselen BALIK: Önümüzdeki yıllarda mesleki alanda önemli sorumluluklar ve yükler söz konusu olacaktır. Bu süreçte kariyeriniz yönünde çok daha düşünceli olabilirsiniz. 12 Ocak-20 Şubat arasında önemli girişimler ve başlangıçlar var. Atılgan, girişken olmak durumundasınız. 24 Haziran-9 Ağustos döneminde aşkta ve size heyecan getiren konular içerisinde daha cesur hareket edebilirsiniz. Yılın ikinci yarasında ilişkilerden, evlilik ve ortaklıklardan gelebilecek şanslar artmakta.

Haberin Devamı

TERAZİ BURCU

24 Eylül - 23 Ekim

Yükselen burcunuzun yıllık horoskobunu da okumayı unutmayınız.

EVLİLİK VE İLİŞKİLER

Bu yıl Terazi’ler açısından oldukça yenilik ve sürpriz söz konusu olabilir. Her durumda, bu dönemde hem kendinize, hem de ilişkilerinize bakış açınızı yenilediğiniz bir dönemsiniz. Yılın ilk yarısında aşk hayatınız ve beklentileriniz açısından daha olumlu beklentilerin olduğu görülmekte. Venüs burcunuzla uyumlu olduğu zamanlarda aşkta ve keyiflerde daha akıcı koşullarla karşılaşabilirsiniz. Venüs’ün geri gideceği dönem olan 25 Temmuz- 6 Eylül arasında evlilik gibi önemli kararlardan uzak durmak daha doğru olacak. Böyle zamanlarda şüpheler, fikir değişiklikleri ve hoşnutsuzluklar gündeme gelebilir. 19- 31 Temmuz ve 8 Ekim- 5 Kasım arasında aşk hayatınızda ve ilişkilerde beklemeler, yanlış anlamalar ve gizli kalan koşullar gündeme gelebilir.
Bununla birlikte, 3-27 Ocak, 11 Nisan- 8 Mayıs ve özellikle Venüs’ün de burcunuzda olduğu 8 Kasım- 5 Aralık tarihleri arasında ilişkilerinize beklentilerinizi yakalamanız daha kolay olabilir. 20 Şubat- 17 Mart, 8 Mayıs- 5 Haziran arasında da aşkta hareketlilik söz konusu ancak bu dönemlerde bazen zevklerde ayrılık ve ısrar içeren koşullar daha yorucu olabilir.

SAĞLIK

Bu yılınızda önemli sağlık konuları vurgulanmamakla birlikte, belirli dönemlerde kendinize daha çok özen göstermeniz gerekebilir. Özellikle yılın ikinci yarısında bu konularda daha fazla zaman harcayabilirsiniz. 12 Ocak- 20 Şubat arasında sağlığınız daha kırılgan olabilir. 31 Mart-12 Mayıs arasında yine endişeler yüzünden kendinizi zorlayabilirsiniz. 25 Eylül- 12 Kasım arasında tam olarak teşhis edilemeyen şikâyetler söz konusu olabilir.