Kültür Sanat Ölümsüz aşkın hikâyesi; “Agapi” yenilendi

Ölümsüz aşkın hikâyesi; “Agapi” yenilendi

26.09.2017 - 11:20 | Son Güncellenme:

New York Times ve USA Today’in çok satanlar listesine giren ve Türkiye’nin en çok okunan yazarları arasında bulunan Sarah Jio’nun heyecanla okunan romanı “Agapi” yepyeni kapak tasarımıyla Pena Yayınları tarafından raflarda yerini aldı.

Ölümsüz aşkın hikâyesi; “Agapi” yenilendi

Daha önce 2015 yılında okuyucusuyla buluşan, Türkiye’de çok satanlar listesinden inmeyen ve romanları beğeniyle okunan yazar Sarah Jio’nun bu romanı ölümsüz aşk Agapi’nin peşinden gidenleri anlatıyor. “Agapi”nin göz alıcı yeni kapak tasarımına ilk görüşte âşık olabilir, tutku ve ihtiras dolu bir serüveni anlatan bu romanı yeni yüzüyle sevdiklerinize armağan edebilirsiniz. Ya da belki ölümsüz aşkı bulursunuz…

Haberin Devamı

Aşkın devam etmesini sağlayan ve aradaki bağı güçlü tutan nedir?

Agapi, aşkı görebilen ve aşkın varlığında görüşü bulutlanan bir kadının hikâyesi. Böyle bir yeteneğiniz olsa ne yapardınız? En yakın arkadaşınızın kocasının, arkadaşınızı değil de bir başkasını sevdiğini sezebilseydiniz, bunu ona söyler miydiniz? Araya girer miydiniz? İşte bu, kitabın başkahramanı Jane’in de en büyük ikilemi. Fakat Jane, aşkı kendi hayatı için göremiyor.

Aşka bakış

İnsanları gözlemlemeyi çok sevdiğini söyleyen Sarah Jio, bu kitabın çıkış noktasını şöyle özetliyor: “Kitaba başladığım sırada, oturduğum kafelerde çiftleri izliyor ve gerçekten âşık olup olmadıklarını merak ediyordum... Ruh eşleri mi? Yoksa vadesi çoktan dolmuş bir ilişki mi? Gerçek aşkı görebilen Jane karakteri de buradan yola çıkarak oluştu ve Jane’in özel yeteneği beni de büyüledi.”

Haberin Devamı

60’lı yılların ünlü şarkısı “The Look of Love”dan esinlenen “Agapi”, okuyucuları ilk sayfasından son sayfasına kadar içine hapsedecek ve onları aşkın gerçek anlamıyla buluşturacak.

Aşkın 6 türü

Kanadalı sosyolog John Lee 1970’lerde yaptığı araştırmayla sahip olduğumuz en karmaşık duygu olan aşkın altı türü olduğunu belirlemiştir:

Eros: Hem fiziksel hem duygusal aşk. Aşkın bu türü tutkuyla doludur.

Ludus: Bir oyun gibi oynanan aşk. Aşkın bu türünün en önemli parçası eğlencedir. Çiftler, bir araya gelmekten, karşısındakini etkileyip cezp etmekten hoşlanır. Ancak uzun süreli bağlılık sözü yoktur.

Storge: Arkadaşlıktan doğan ve desteğe dayanan aşk. Güven dolu ve bağlılık gerektiren bir aşktır.

Mania: Saplantılı aşktır. Duygusal iniş çıkışlar, kıskançlıklar hâkimdir.

Pragma: Kalbin değil aklın kontrol ettiği aşktır. Çiftler seveceği kişiyi mantığıyla seçer, kendisiyle benzer ilgi alanları, ortak değerleri olan birini arar.

Agapi: Özverili, fedakâr, koşulsuz, bencil olmayan aşktır. Kişi kendini sevdiğine adar, karşılığında hiçbir şey beklemeden verir. Onu ‘o’ olduğu için sever.