Siyaset Ölür müsün, öldürür müsün?

Ölür müsün, öldürür müsün?

20.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ ve PKK mensuplarının Almanya ve ABD’de gösteri yapabildiğini vurgulayan Erdoğan ”Benim 13 tane korumama gözaltı kararı çıkıyor. Ya ölür müsün, öldürür müsün? Bu nasıl adalettir” dedi

Ölür müsün, öldürür müsün

İstanbul’da düzenlenen TRT World Forum’a katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Benim 3 tane korumama gözaltı kararı çıkıyor. Bunların içinde Amerika’yı görmeyenler de var. Ya ölür müsün, öldürür müsün? Bu nasıl iştir?” dedi” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün TRT World Forumu’nun düzenlendiği otelin salonuna İspanya eski Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ile kol kola girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmasında özetle şunları söyledi:
‘Adalet yok’
“Maalesef dünyada adalet yok. Özellikle ekonomik noktada güçlü olanın haklı olarak takdim edildiği bir dünyada yaşıyoruz. Haklı olanın güçlü olduğu değil, güçlü olanın haklı olduğu bir dünya. Böyle bir dünyayı kabullenmek mümkün değildir. Ben böyle bir dünyada yaşamak istemiyorum. Bu dünyada yaşamak bizim için bir zul. Dünya 5’ten büyüktür diyorum. Dünyayı İkinci Dünya Savaşı’nın şartlarında değerlendiren güçler var. Beş daimi üye ve bütün dünya bu 5 daimi üyenin iki dudağının arasında. Artık bunun değişmesi lazım. 196 tane devlet BM Genel Kurulu’nda bunun mücadelesini vermesi lazım. 20 üye mi olacak 20 üye olsun. Dönerli olarak iki yılda bir her birine sıra gelsin.”
Terör meselesine de değinen Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “Şu anda hemen yanı başımızda Irak’taki, Suriye’de gelişmeleri görüyorsunuz. Türkiye’nin Suriye’ye olan sınırı 911 kilometre. Burada söz sahibi olması gereken ülke Türkiye’dir. Terör örgütü PKK. Onun düşük çocukları var PYD, YPG. PYD ile YPG’yi DEAŞ denilen terör örgütüne karşı kim yanına alıyor? Amerika. Ben bunu Sayın Trump’a da söylediğim için açık açık söylüyorum. DEAŞ’ı beraber yok edelim diyorum. Bunun için de iki tugay hazırladık diyorum. Beraber yapalım bu işi. Diyorlar ki, PYD YPG ile yapacağız. 3 bin 500 TIR zırhlı taşıyıcılar, silahlar ne yazık ki Kuzey Suriye’ye girmiştir.
Bu silahlar Kuzey Suriye’de nereye yerleşecek. Sayın Bush Irak’a girdiklerinde aynı durum yine olmuştu. Biz seri numaralarını alıyoruz, olaylar bitince bu silahları alacağız demişlerdi. Bittikten sonra ABD’nin ve Rusya’nın silahları Barzani ve PKK’nın elinde bizim elimize geçti. Şimdi aynı şeyi söylüyorlar.
‘Sessiz duramayız?’
Bizler Suriye’deki bu gelişmeleri, özellikle İdlib. Tabi bunun yanında Afrin sorunu var. PYD orada. Şimdi biz PYD’ye karşı sessiz durabilir miyiz? PKK terör örgütü neyse, PYD, YPG de odur. Biz terörle mücadelede sonuna kadar mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz.”

‘Stratejik ortaklığı masaya yatırırım’

Erdoğan, ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin ise şunları kaydetti: “Vizeleri kaldırdık. Bunu diyen kim? Ankara’da büyükelçi. Kim bu büyükelçi ya? Koskoca ABD adına, stratejik ortağıyla ilişkide hemen şöyle bir paragrafla vizeleri kaldırdık diyebiliyorsa, o zaman ben bu stratejik ortaklığımı masaya yatırırım. Biz de iki saat içinde aynı şekilde, vizeleri kaldırdık. Niye? Burada adalet bunu gerektiriyor da bunun için. Şimdi iki gündür Ankara’da görüşmeler yapıldı. Bakalım nereye varacak?”

‘170 ülkeyi bu adam idare ediyor’

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Şu anda çok açık konuşuyorum. 99’da Amerika’ya giden Feto denilen adam, Pensilvanya’da 400 dönüm arazi kendisine tahsis edildi veya satın aldılar. Oradan 170 ülkeyi bu adam idare ediyor. İdare edenler başka. Koyarsan ön tarafa birisini, suflörler arkadan işi idare ederler. Yoksa onun idare edecek bir kabiliyeti de yok, gücü de yok. Ama işi böyle götürürler, götürüyorlar. Şimdi bütün bu olaylar olurken, ben stratejik ortağıma 85 koliyi veriyorum da, benim stratejik ortağımdan bize herhangi bir destek gelmiyorsa, bunun karşısında demokrasiye inanmış bir insan olarak biz ne yapacağız? Demokratik bir hukuk devletinin gereği neyse onu yapacağız. Kalkıp da bizi emir kulu gibi görüp, işte birisi var içeride onu bize verin. Onu sen alacaksan, önce sen kendindekini bize ver. Sen çiftliktekini ver bakalım. Ona göre ne kadar stratejik ortağız biz bunu görmüş olalım. Maalesef bu şekilde işte başkalarına da yaptıkları gibi, Türkiye’ye de biz böyle yaparsak biz bunu görelim diyorlar.”

Erdoğan’dan Merkel’e sert eleştiri

Erdoğan, “Bunların birbirleriyle dayanışması yeni değil. İsim vererek konuşacağım. Herkesin bazı gerçekleri bilmesi lazım. Ben Almanya’ya PKK ile ilgili 4500 dosya verdim. Hiçbirinden bize geri dönüş olmadı. Bunların hepsi elini kolunu sallaya sallaya, başta Almanya olmak üzere Avrupa’da dolaşıyor. Hani PKK Avrupa kayıtlarında terör örgütü olarak görünüyor. FETÖ, aynı durum bununla ilgili de var. Amerika’ya gidiyordum. Görüşmelerden sonra rezidansa geliyoruz ki orada PKK’lılar, FETÖ beraber gösteri yapıyorlar. Orada bir tane vatandaşımız yaralanıyor. Daha sonda da iki bizim vatanseverlerden, iki de PKK’lılardan içeri alınıyor. O PKK’lı bırakılıyor. İki tane vatansever evladımız şu an içeride. Benim de 13 tane korumam, iki de eşimin koruması dahil olmak üzere, onlara da gözaltı kararı çıkıyor. Bunların içinde Amerika’yı görmeyenler de var. Ya ölür müsün, öldürür müsün? Bu nasıl iştir? Bu nasıl adalettir” dedi.