Siyaset ‘Ölürsem şehit kalırsam gazi’

‘Ölürsem şehit kalırsam gazi’

04.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Ölürsem şehit kalırsam gazi’

Milli Savunma Bakanlığı’nın 2019 bütçe teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapılan görüşmelerin ardından kabul edildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, komisyonda milletvekillerinin görüş, eleştiri ve sorularına yanıt verdi. Akar’ın, bazı sözleri şöyle:

Haberin Devamı

KÖŞESİZ DEĞİLİZ: Türkiye’nin güneyinde, Irak’ın kuzeyinde, Suriye’nin kuzeyinde bir koridora asla izin vermeyeceğiz, bu mümkün değil. Ölürsem şehit, kalırsam gazi. Bunu muhataplarımıza resmi toplantı, gayriresmi toplantı, sosyal faaliyetlerde açık ve net söylüyoruz. ‘Bunu göze alın, ona göre planınızı yapın’. Başından bilin, eğer bunu göze alıyorsanız buyurun; değilse bir an önce hiza istikamete girin.

DEVLET SABRI: ABD dostumuz, müttefikimiz, stratejik ortağımız vesaire. Fakat bugüne kadar şu kadar bin tırın, şu kadar uçağın Suriye’ye geldiğini, Irak üzerinden Semalka’dan, Fişhabur’dan kapıdan geçip Suriye’ye intikal ettirildiğini, bunların YPG’ye, PKK’ya verildiğini, ‘Daha sonra toplanacak’ diye söz verildiğini, ‘Biz Menbiç’e geçiyoruz, daha sonra buradan çıkacağız’ diye söz verildiğini vesaire… Fakat bütün bunlara rağmen devlet sabrıyla münasebetlerimizi sürdürüyoruz. Fakat her şeyin de farkındayız, bunu da muhataplarımıza açık ve net şekilde söylemeye devam ediyoruz. Dünyadaki bir takım dengeler var, her şeyi böyle yakıp yıkıp o zaman herkes bekâr kalırdı.

Haberin Devamı

ÖZEL HARP KALMADI: Özel Harp Dairesi diye bir şey kalmadı, o tarih, o bitti, onu bilin, kesin bilgi. Özel Kuvvetler Komutanlığımız var. Özel Kuvvetler Komutanlığımızda da 2013 yılında -hani bu siyahtı, beyazdı, efendim, gazetelere, şunlara, bunlara çıktı- çok ciddi değişiklikler yapıldı.

O GECE AĞLADIK: Diğer bir hususta, oradaki bir Özgür Suriye Ordusu mensubunun kalp çıkardığını, yağma yaptığı filan gibi. Bunların da ‘fake’ (Sahte) olduğunu da bilin. Biz bu Afrin Operasyonu’nu yaparken haberler çıktı. Dediler ki: ‘İşte TSK bombayı şuraya attı, bakın, ölen çocuklar da şunlar’. İnanın ben Kara Kuvvetleri Komutanı, Hava Kuvvetleri Komutanı ağladık ve çok üzüldük. Yani affedersiniz, ‘bu b... biz mi yedik?’ diye fakat iki saat sonra Anadolu Ajansı çıkardı bunu Halep’ten, bir başkasını çıkardı Musul’dan, bir başkasını çıkardı Doğu Guta’dan. Ta Ruanda’daki katliamı dahi resimlerle ortaya çıkardı.

Akar’ın, Genelkurmay Başkanı olduğu dönemin tersine daha siyasi bir üslup kullanması ve zaman zaman esprili anlatımı tercih etmesi dikkati çekti.