Dünya Omar, dünyanın en uzun kedisi olabilir

Omar, dünyanın en uzun kedisi olabilir

17.05.2017 - 12:37 | Son Güncellenme:

İnternette şöhreti yakalayan dev kedi, yavru olarak geldiği evde dört yılda 120 santimetreye ulaştı. Avustralya'daki televizyonlar ve gazetelerin haberleştirdiği kedi için Guinness'e başvuru hazırlığı var.

Omar, dünyanın en uzun kedisi olabilir

Avustralya Melbourne'de yaşayan Stephy Hirst 2013 yılında küçük bir kedi sahiplendi. Omar ismi verilen minik kedi hızla büyüdü ve aradan dört yıl geçtikten sonra bir internet fenomenine dönüştü.

Haberin Devamı

Ağırlığı 14 kiloya ulaşan Maine Coon türü Omar'ın asıl farkı ise boyu. Mutfak tezgahına ayağını koyabilen kedinin boyu 120 santimetreyi buluyor. Son paylaşılan fotoğraflarda kedinin yanındaki köpekle aynı boyda olduğu görülüyor.

Fotoğraf paylaşım sitesi Instagram'da adına hesap açılan dev kedinin fotoğrafları yüz binlerce kez görüntülendi. Avustralya'daki televizyonlar ve gazetelerin Omar'ı haber yapmasıyla kedinin ünü daha da arttı.

Omar'ın sabah uyandığında biraz sinirli olduğunu belirten Hirst, 05.00 sularında güne başlayan kedinin birkaç kaşık mama yediğini, evin etrafında dolaştığını, bahçede oynadığını, trambolinde şekerleme yaptığını ve diğer öğünlerde yaş kanguru etiyle beslendiğini anlatıyor.

Haberin Devamı

Geceleri yatak odasında uyuyan Omar'ın yetenekleri arasında kapıları, mutfak dolaplarını, duşakabini ve gardropları açmak var.

Stephy Hirst, tüm arkadaşlarının kediyi görmek için evlerine geldiğini ve "Bu gerçek olamaz veya bu bir photoshop mu?" cümlelerini kurduklarını söylüyor.

Stephy Hirst, kedisinin ölçülerini tescillemek için Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurmaya hazırlanıyor. Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileri, ölçüm taleplerine 12 haftada yanıt veriyor.

Ancak Hirst'e göre, kedi Guinness'e girse bile hayatında bir değişiklik olmayacak: "Bence Omar normal bir ev kedisi olmaktan memnun. O sadece trambolinde uyumayı, biraz daha kanguru eti yemeyi ve bizi gece uykusuz bırakmayı düşünüyor."