Kültür Sanat Ömer KARAMAN’ın Kaleminden “Şahin Bey”

Ömer KARAMAN’ın Kaleminden “Şahin Bey”

05.09.2014 - 09:55 | Son Güncellenme:

Sarıyer Kaymakamı Ömer KARAMAN’ın Kaleminden “Şahin Bey”

Ömer KARAMAN’ın Kaleminden “Şahin Bey”

Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman’ ın Gaziantep- Şahinbey'de yapmış oldukları Kaymakamlık görevi sırasında yaşadıkları anılarından oluşan ve vatansever biri olarak bilinen tarihi kahraman Şahinbey’in anılarını kitaplaştırdığı Şahinbey - Şanlı Savunma isimli romanın tanıtımı ve imza günü Sarıyer'de bulunan Sait HalimPaşa Yalısı'nda yapıldı.

“Şahinbey” isimli romanının tanıtım gecesinde bu romanın yazılış amacından ve misyonundan söz eden Kaymakam Ömer Karaman bu kitabın gelecek nesillere ışık tutması için yazıldığını bunu kendisinin bir borç olarak bildiğini ve Şanlı Müdafaa günlerini anlatan bu belgesel niteliğindeki romanın tarihimizde hiç bilinmeyen olayları su yüzüne çıkardığını, tarihimizde var olan isimsiz Kahramanlara bir borç bilinerek vazife aşkıyla yazıldığını sözlerine ekledi.

Gaziantep’in Şahinbey İlçesinde bulunan anıtın yenilendiğini ve halkın ziyaretine açıldığını artık bu anıtın ölümsüzleştirilerek gelecek nesillere aktarılacağı için çok mutlu olduğunu söyleyerek konuşmasını bitirdi.

Sarıyer Kaymakamı Ömer KARAMAN kitabının tanıtımını ilk olarak TV 24'te yayınlanan “Moderatör” programda canlı yayına katılarak yaptı.