Gündem Ömer Uluç’un ‘son işi’ satışta!

Ömer Uluç’un ‘son işi’ satışta!

09.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Müzayede sezonu tüm hızıyla başlıyor. Sezonun ilk ve en dikkat çekici müzayedelerinden biri de Ömer Uluç’un son başyapıtı ‘Ölüdeniz’in satışa sunulacağı Antik A.Ş. tarafından 15 Kasım’da Antik Palace’da düzenlenecek, müzayede evinin 283. müzayedesi.

Ömer Uluç’un ‘son işi’ satışta

Türkiye’nin önde gelen modern ve çağdaş sanatçılarına ait eserlerin satışa sunulacağı müzayedede Ömer Uluç’un yanı sıra Erol Akyavaş, Burhan Doğançay, Fahrel Nisa Zeid, İlhan Koman, Komet, Adnan Varınca, Nuri İyem, Özdemir Altan, Ergin İnan, Orhan Peker, Burhan Uygur, Avni Arbaş, Neşe Erdok’un bulunduğu birçok değerli sanatçıya ait eserler yer alıyor.
‘En görkemli eserlerinden’
Müzayedeyi yönetecek olan Antik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Olgaç Artam müzayedenin gözde parçası ‘Ölüdeniz’ için, “Müzayedede Çağdaş Türk sanatının usta isimlerine ait çok önemli eserler yer alıyor. Ömer Uluç’un ‘son başyapıtım’ olarak tanımladığı ‘Ölüdeniz’ konulu eseri müzayedede satışa sunulan en görkemli eserlerden bir tanesi. Usta sanatçının vefatından hemen önce hayatını özetlediği bu görkemli eser, 250 x 880 cm ebatları ile görenleri sanatçının iç dünyasına çekiyor. 700 bin TL açılış fiyatı ile satışa sunulacak eser Çağdaş Türk resim sanatının da en büyük ebatlı başyapıtlarından biri. Ömer Uluç kitap kapağında yer alan eser” diyor.
Olgaç Artam müzayedede yer alan diğer eserleri önemli eserleri ise şöyle sıralıyor: “Müzayedede ayrıca usta sanatçı Erol Akyavaş’ın ünlü “VAV” ve “Kayıp Derviş” isimli eserleri ile 1960’lı yıllara ait figüratif çalışması yer alıyor. Burhan Doğançay’ın Kurdeleler ve Duvarlar konulu eserleri. İlhan Koman Vakfı koleksiyonundan müzayedeye çıkan Stokholm dönemi demir heykeli 260 bin TL ile satışa sunuluyor. Aralarında Orhan Peker, İhsan Cemal Karaburçak gibi önemli eserlerin yer aldığı Abdurrahman Hancı koleksiyonu, Burhan Doğançay’ın ‘Kurdeleler’ döneminden 1972 tarihli eserleri ile ‘Duvarlar’ serisinden 2002 tarihli çarpıcı bir eseri müzayedede satışa sunulacak eserler arasında.” Artam ayrıca müzayedede günümüz sanatçılarının eserlerinin de önemli bir yer tuttuğunu söylüyor.
14 Aralık’ta yeni müzayede
Olgaç Artam ayrıca, bu müzayede sezonunda meraklıları bekleyen yeni gelişmelerden de şöyle bahsediyor: “14 Aralık’ta Klasik Türk resminin çok önemli eserlerinin satışa sunulacağı ‘Osmanlı Eserleri ve Değerli Tablolar’ müzayedemiz var. Başyapıt eserlere sahip olabilmek birçok koleksiyonerin ve kurumun hedefi. Alıcılar bu eserlere büyük ilgi gösteriyorlar”