Gündem Ömrüm olsa milletin iyiliğine kullanırım

Ömrüm olsa milletin iyiliğine kullanırım

10.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 1 Kasım’daki doğum günü yemeğini, Ermenek’teki maden faciası nedeniyle iptal etmişti.

Ömrüm olsa milletin iyiliğine kullanırım

Demirel’in 90. yaş günü kutlaması önceki akşam Ankara Swissotel’de yapıldı. Demirel, hayatını anlatan sinevizyon gösterisinin ardından kısa bir konuşma yaptı ve “Ben ayrılmadım daha hayattan. Daha çok ömrüm olsa bu ülkenin, bu milletin ve insanlığın iyiliğine kullanırım” dedi.
Demirel, 100 yaş anlamına gelen dalya kavramına vurguda bulunarak, “Dalya diyorlar... Ne olduğunu bilen var mı?” diye sordu. Salondan “100 yaş” sesleri üzerine Demirel, “Her şeyi bana dedirtmeyin, siz söyleyin” diye konuştu.
Siyasetten dostları katıldı
Demirel’in özel doktoru Aylin cesur ile katıldığı geceye sağ ve sol siyasetten birçok isim de katıldı. Köksal Toptan, Mehmet Haberal, Sümer Oral, Hikmet Çetin, İsmet Sezgin, Murat Karayalçın, Cavit Çağlar, Gültekin Uysal, Turan Tayan ve Sümer Oral da yemeğe katılanlar arasındaydı.
Doğum günü pastasının da kesildiği gecede sanatçı Vildan Demir, Demirel’in sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdi. Zaman zaman hüzünlenen Demirel’in, gece boyunca mutlu olduğu görüldü.