Ekonomi Onarılan Meclise modern sığınak

Onarılan Meclise modern sığınak

26.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de, 15 Temmuz darbe girişiminde bombalanan ve büyük yara alan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) onarımı 6 ayda yapılacak.

Onarılan Meclise modern sığınak

Çarşamba günü, Meclis’te TBMM Başkanı İsmail Kahraman, onarımı üstlenecek Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ile protokole imza attı.
‘Milletin Meclis’ini Millet Yapar’ sloganıyla onarıma talip olan GYODER’e üye 32 firma, 50 milyon liralık bir bütçe ile çalışmalarına başladı.
Müze de yapılıyor
Bu onarımların yanında 35 yıl önce yapılan eski Halkla İlşkiler A-B Blokları’nın yıkılıp yönetimin göstereceği 8-10 bin metrekarelik alana üç veya dört katlı, altında modern bir sığınak ve otoparkı olan bir bina yapılması da protokolde yer aldı.
Bu sığınak, milletvekilleri ile Meclis personelinin tümünün uzunca bir süre kalabileceği şekilde yapılacak. Sığınağın günümüz koşullarına uygun ve her türlü gaz tehdidinden de korunmalı olacağı belirtildi.
Ayrıca ilk bombanın düştüğü ve derin bir çukur oluşturan bahçe bölümüne de yapılacak müze binası ilgili olarak yapılan açıklamada, “Oluşturulacak müzede ise yaşanan tarihi süreç resmedilerek ölümsüzleştirilecek” ifadeleri kullanıldı. Ana binada bombadan ağır hasar gören, Başbakan Binali Yıldırım’ın kullandığı makam odasının karşısındaki koridorda bulunan hasarlı kısmın da korunarak müzeye dönüştürülmesi planlanıyor.