Gündem Önce AKAR’ı, sonra belgeleri çıkardılar

Önce AKAR’ı, sonra belgeleri çıkardılar

28.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz günü Genelkurmay Karargâhı komuta katı protokol giriş salonunu gören kameralara yönelik yapılan incelemelerde FETÖ mensubu askerlerin dakika dakika ihaneti belgelendi...

Önce AKAR’ı, sonra  belgeleri çıkardılar

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi kapsamında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın karargâhtan çıkarılmasından hemen sonra makam katında bulunan koliler dolusu belge ile kılıç gibi sembolik aksesuarların, darbeci askerlerce başka bir odaya taşındığına ilişkin yeni fotoğraflar ortaya çıktı.
Görüntülere göre, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay karargâhına gelen 33 kişilik tam teçhizatlı özel kuvvetler personelinin 21.22’de koşarak makam katına çıktıkları saptandı. Karargâha gelen koyu renk takım elbiseli 10 kişi ile bir trafik polisi, bir resmi motosiklet kıyafetli polisle siyah üniformalı silahlı iki kişi de aynı saatlerde makam katına çıktı. Bu gelişmelerin sonrasında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve diğer komutanların kelepçelendiğine ilişkin fotoğraflar kayıt altına alındı.
Fidan’ın giriş anı
15 Temmuz gecesine ilişkin güvenlik kameralarından elde edilen fotoğraflar, darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlere ilişkin 221 sanık hakkında Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hazırlanan ‘çatı iddianamesi’nin eklerinde yer aldı.
Görüntülere göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, 15 Temmuz 2016 günü saat 09.11’de makam aracı ile karargâha giriş yaptı. Saat 16.00’da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi, Ak Parti İstanbul milletvekili, emekli General Şirin Ünal karargâhtan çıkarken, karacı bir subay, aracına binen Ünal’ı yoldan geri çevirdi. Görüntülerde Ünal’ın Genelkurmay’dan 16.07’de tekrar çıkış yaptığı belirlendi. Görsellerde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın saat 18.10’da Genelkurmay karargâhına giriş yaptığı an da yer aldı. Fidan, 20.22’de de protokol görevlisi kadın subay refakatinde karargâhtan çıktı. Akar’ın emir astsubayı Serhat Pahsa’nın o gece sivil kıyafetlerle karargahta bazı subaylara emir verdiğine ilişkin fotoğraflar tespit edildi. Görüntülere göre, 15 Temmuz gecesi Genelkurmay karargâhına gelen 33 kişilik tam teçhizatlı özel kuvvetler personelinin 21.22’de makam katına çıktıkları saptandı. l AA

Başına fanila geçirdiler

Özel kuvvetler personeli, sanık Yarbay Oktay Felekoğlu ile Serhat Pahsa’nın komuta katı merdivenlerinden elleri arkadan kelepçeli, kamuflaj kıyafetli, başına haki fanila geçirilmiş bir kişiyi indirdikleri görüldü. Akar, 23.03’te darbeci beş özel kuvvetler personelinin arasında, yanında eski Tümgeneral Mehmet Dişli ile merdivenlerden inerek bahçeye çıkarıldı.

Cenazeleri kaldırıma bıraktılar

‘Çatı iddianamesi’nin eklerinde yer alan kayıtlara göre darbeyi engellemek isteyen bir grup vatandaş, 22.40’tan itibaren Genelkurmay Başkanlığı’nın Milli Müdafaa Caddesi tarafındaki araç protokol çıkışı önünde toplandı. Demir kapıyı zorlayan vatandaşlardan bazıları, parmaklıklardan atlayarak içeri girdi. Askerlerle tartışan bir vatandaş, darbecilerden biri tarafından darbedildi. Şehidin cenazesi, bırakıldığı kaldırımdan vatandaşlarca alındı.

33 TAM TEÇHİZATLI ASKER MAKAM KATINA ÇIKTI

Makamdan kolilerle taşımışlar Fotoğraflarda dikkat çeken bir başka detay da Akar’ın karargâhtan çıkarılmasının hemen sonrasında, koyu renk takım elbiseli dört kişi ve sivil giyimli dört kişi tarafından taşınan koliler. Söz konusu kişiler 23.15’ten itibaren makam katından aşağı, içleri dosya ve belge dolu olduğu anlaşılan kolilerle kılıç gibi bazı aksesuarları indirdi. Belgeler, protokol giriş salonunun solunda bulunan odaya götürdü.