Dünya Önce başkan, şimdi de ‘Yılın kişisi’ seçildi!

Önce başkan, şimdi de ‘Yılın kişisi’ seçildi!

08.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD seçimlerini önde tamamlayarak ülkenin 45. başkanı seçilen Donald Trump, şimdi de “Time” dergisinin geleneksel anketinde “Yılın Kişisi” seçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise listede 4. sırada yer aldı.

Önce başkan, şimdi de ‘Yılın kişisi’ seçildi

Trump, NBC’ye verdiği röportajda, “Bu büyük bir onur. Çok şey ifade ediyor” dedi. Time dergisinin, kapağında “Amerika Bölünmüş Devletleri Başkanı” ifadesine yer vermesini de değerlendiren Trump, “Onları ben bölmedim. Ülkeyi tekrar birleştireceğiz ve iyileştireceğiz” değerlendirmesini yaptı. Time’ın listesinde Hillary Clinton ikinci, bilgisayar korsanları ise üçüncü sırada yer aldı.
‘Pazarlık yapacağım’
Trump, NBC’deki röportajında Boeing firmasının üreteceği yeni “başkanlık uçağı” için yaptığı “çok pahalı” yorumuna da değindi. Daha önce uçak siparişini iptal edebileceğini belirten Trump, Boeing CEO’su ile görüştüğünü, ortak bir noktada buluşmalarının mümkün olduğunu ifade etti. Trump, “Ben bunun için burdayım. Fiyatlara dair pazarlık yapacağım” ifadesini kullandı.
Trump haziranda kendisine ait hisseleri satmasıyla ilgili olarak da, “Bu ülke için anlaşmalar yapacağım. Verdiğim kararların bir firmayı olumlu, bir firmayı ise olumsuz etkileyebileceği ortamda hisse senedi bulundurmam doğru olmaz” dedi. Trump, Twitter’ı yoğun biçimde kullanmasına yönelik eleştirilere karşılık da “İletmek istediğim mesaj, basın bültenine gerek kalmadan çok daha hızlı ulaşıyor” diye konuştu.
Gereksiz müdahale!
Donald Trump, askeri müdahalelerde milli çıkarların esas alınacağını belirterek, “Hakkında hiçbir şey bilmediğimiz yönetimleri devirme yarışına son vereceğiz” ifadesini kullandı. Trump, ABD’nin başka rejimleri değiştirmeye çalışmaktansa terörle mücadeleye yoğunlaşması gerektiğini vurguladı.