Gündem Önce sipariş sonra operasyon

Önce sipariş sonra operasyon

11.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da resmi kaşe ve mühürlerle sahte belge düzenlendiği ihbarını alan Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü, çeteye önce sipariş verdi, sonra operasyon yaptı

Önce sipariş  sonra operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü, sahte belge düzenleyen çeteye önce sipariş verdi ardından operasyon düzenledi. Operasyonda Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne ait kaşe ve mühürler de ele geçirildi.
Küçükçekmece, Avcılar ve Bağcılar gibi ilçelerde sahte resmi belge yapıldığı ihbarını alan İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Polis, çetenin iki elemanını belirledi. Polis önce çeteye sahte bir üniversite diploması yapılması için sipariş verdi. Polis, belgelerin basıldığı matbaa sahibi Bülent Ö. ve Taner Ü.’yü takibe aldı.
Fiyatlar 5 bine kadar çıkıyor
Matbaaya düzenlenen baskında matbaa sahibi Bülent Ö. ile Taner Ü. gözaltına alındı. Şüphelilerin işyeri ve evlerinde yapılan aramalarda, bin 700 sahte içki bandrolü, düzenlenmeye hazır 700 sahte diploma, 300 nüfus cüzdanı, 200 sürücü belgesi ve belgelerin yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne ait kaşe ve mühürler ele geçirildi. Sahtecilerin üniversite diplomalarını üniversitenin adı ve fakülteye göre 250 liradan 5 bin liraya kadar bedelle düzenledikleri ortaya çıktı.