Gündem Önceliğim kadın istihdamı

Önceliğim kadın istihdamı

10.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti’nin Mersin’de 4. sıradan milletvekili olan aynı zamanda KA.DER üyesi avukat Zeynep Gül Yılmaz, seçilmesi halinde kadın girişimciliği ve istihdamının artırılmasına yönelik çalışmaların içinde olacağını söyledi...

Önceliğim kadın istihdamı

7 Haziran’daki genel seçimler öncesinde Mor Sayfa’da her gün bir kadın milletvekili adayı kendini anlatacak. Milletvekilliği için Ak Parti’nin 99, CHP’nin 103, MHP’nin 40 ve HDP’nin 268 kadın aday gösterdiği seçimler öncesinde partilerin Meclis’teki milletvekili sayılarına göre sırayla her gün bir partiden kadın adayın röportajını bu sayfada okuyabilirsiniz. “Kadın adaylar anlatıyor” köşesinin ilk gün konuğu Ak Parti’nin Mersin 4’üncü sıradan milletvekili adayı Zeynep Gül Yılmaz.
Ak Parti’nin Mersin’de 4’üncü sıradan milletvekili adayı olan Avukat Zeynep Gül Yılmaz, anayasa değişikliği sürecinde bir hukukçu olarak çok fazla katkı sunabileceğini belirterek, kadınlar konusunda da özellikle istihdam alanında çalışmalarda bulunmayı hedeflediğini söyledi.

‘Kadın karar merciinde olmalı’

Meclise girmeniz durumunda öncelikleriniz neler olacak?
Her şeyden önce anayasamız değişecek ve bu süreçte hukukçu olarak ben buna çok katkımız olacağını düşünüyorum. Diğer yandan yine bir hukukçu olarak, hükümetimizin yaptığı icraatları halka bir hukukçu ağzıyla anlatabilmeyi hedefliyorum. Hukukçu kimliğimin yanısıra Meclis’te kadın kimliğimle de çalışmalarda bulunmayı hedefliyorum. Kadınların girişimciliğinin desteklenmesi, kadın istihdamının artırılması için gerekli her türlü çalışma içerisinde yer alacağız. Aynı zamanda bir KA.DER üyesi olarak kadınların karar alma mercilerinde daha çok yer bulması için de çalışmalarımız olacak. Bunlar kadınların daha çok söz sahibi olabilmeleri adına çok önemli. Aynı zamanda kadınlar için çıkartılan yasaları da daha iyi şekilde topluma anlatabilmeyi istiyoruz.

Haberin Devamı

Genel seçimler öncesinde partilerin kadın milletvekili aday politikalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Diğer partiler için bir şey söyleyemem ama bizim partimiz her geçen dönem kadınlara verdiği önemi attırarak gösteriyor. Ben kadınların hiçbir partide Ak Parti kadar değer gördüğünü ve öne çıkartıldığını düşünmüyorum. Bunun öncüsü de Cumhurbaşkanı’mız ve Başbakanımız’dır. Biz inanıyoruz ki bu her geçen dönem daha da artarak devam edecektir.

Zeynep Gül Yılmaz kimdir?

Mersin’in Mut ilçesinde 1976’da doğan Zeynep Gül Yılmaz, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yüksek lisans eğitimine başladı. Gazi Üniversitesi’nde arabuluculuk eğitimi alan Yılmaz, aynı zamanda Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER), Türkiye Genç İşadamları Derneği’nde (TÜGİAD) de görev yapıyor. Hukuk ve Demokrasi Derneği üyesi de olan Yılmaz, Ak Parti Kadın Kolları’nda Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Siyasi Hukuki İşleri Başkan Yardımcısı olarak çalışıyor. İngilizce bilen, 2 çocuk annesi Yılmaz, şu anda Ankara’da avukatlık yapıyor.