Muş ONKOLOJİ HASTALARI İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

ONKOLOJİ HASTALARI İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

17.06.2016 - 10:11 | Son Güncellenme:

.

ONKOLOJİ HASTALARI İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

Muş’taki onkoloji hastaları iftar yemeğinde bir araya geldiler.
Muş Öğretmenevi’nde düzenlenen iftar yemeğine Belediye Başkan Vekili Aydın Özaslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Şişli Florence Nightingale Hastanesi Meme Sağlığı Bölümü’nün Direktörü Prof. Dr. Vahit Özmen ve eşi jinekolog Opr. Dr. Nevin Özmen, kamu kurum amirleri, onkoloji hastaları ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı. İftar yemeğinden sonra programın açılış konuşmasını yapan Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevi Derneği (ONKO-SEV) Başkanı Salih Yüce, tüm katılımcılara teşekkür ederek Prof. Dr. Vahit Özmen ve eşi Jinekolog Opr. Dr. Nevin Özmen’in gün içerisinde muayene edip hastaların sorunlarını dinleyeceğini söyledi.
Daha sonra kürsüye çıkarak bir konuşma yapan İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Şişli Florence Nightingale Hastanesi Meme Sağlığı Bölümü’nün Direktörü Prof. Dr. Vahit Özmen, eşi ile birlikte Muş’a sık sık gelemeye başladıklarını ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Doğduğu Muş’a yeniden gelmenin mutluluğu içerisinde olduğunu ifade eden Özmen, “Çok değerli bilim adamlarını, sağlık emekçilerini sizlerle buluşturmaya çalışıyoruz. Biz birlikte bir gezici mobil mamografi sistemini de siz Muşluların hizmetine verdik ve binlerce kadın bu hizmetten yararlanarak erken meme kanseri tanı konulması şansına sahip oldu. Hizmet etmek sadece resmi ya da başka bir görev yaparak olmaz bu şekilde sivil toplum örgütleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla çok önemli, çok değerli hizmetler verme şansı her zaman ortaya çıkabilir. Böyle kalabalık bir topluluğun bir dernek çatısı altında bulunması Muş gibi ilimizde çok önemli bir etkinlik” dedi.
Eşi ile birlikte Muş’a okul yaptırmaya ve bu şekilde hizmet vermeye gayret ettiklerini kaydeden Prof. Dr. Özmen, “Bizler emeğiyle para kazanan insanlarız. Bizler zengin değiliz, zengin Allah’tır. Biz kazandığımızın bir kısmını eğitime harcayarak, öğrencilere burs vererek yaşamımızı sürdürüyoruz. Benim ne siyasetle ne de herhangi bir üst düzey mevkiiyle ilişkim yok, benim ilişkim gönül bağı. Bir önce ki Başbakan bizim dostumuzdu, eşi asistanımız, öğrencimizdi, biz bir şey istenmedik. Siyaset istemedik, Muşlular hep sordular ‘bunu niye yapıyorsun?’ Biz Allah rızası için yapıyoruz. İnşallah bu ikinci okulumuzda da gençler, çocuklar yetişek, inşallah evlatlarınız daha güzel okullarda eğitim görme fırsatı yakalayacak bizde bundan gurur duyacağız” ifadelerini kullandı.
Jinekolog Opr. Dr. Nevin Özmen ise, “Muş zaten genetik olarak, TEOG’ta gördük Ezgi Beytaş’ın başarısını, Çapa Tıp Fakültesinde okuyan 10 tane kız öğrencimiz var. Muşlu genetik olarak çok zeki insanlar ama kış şartları, doğa şartları birazda yukarıdakilerin burayı ihmal etmesi diyelim. Laik olduğu çizgiden geri kalmış vilayetler arasında ama bundan sonra bilişim çağı artık hepimizin elinin altında, istek arzuda olunca, bu yaşadığımız dönemin geçici olduğu bilinciyle, kubbede bir hoş seda yaşatmak adına hep birlikte bu köşede güzel şeylerin yapılacağı ümidi içindeyim” şeklinde konuştu.