Siyaset Onlar teröre millet birliğe koşacak

Onlar teröre millet birliğe koşacak

19.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akyazı’daki stadı “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları eşliğinde açan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstediğiniz kadar terör estirin, bu milleti asla bölemeyeceksiniz. Onlar teröre koştukça, benim milletim birliğe koşacak” dedi

Onlar teröre millet birliğe koşacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim Hamad El Tani dün akşam Trabzon’da Türkiye’nin deniz doldurularak yapılan ilk stadını açtı. Şenol Güneş’in isminin verildiği stadyumda Erdoğan, “Terörün amaçlarından biri ülkemizi ve milletimizi asıl çalışmalarından, hedeflerinden kopartıp, kendi kısır gündemine hapsetmektir. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Terörle mücadelemizi kesintisiz ve kararlı bir şekilde yürütürken yatırımlarımızı yapmaya, projelerimizi hayata geçirmeye, hedeflerimize doğru yürümeye de devam edeceğiz. İstediğiniz kadar terör estirin, bu milleti asla bölemeyeceksiniz. Ben inanıyorum ki onlar teröre koştukça, benim milletim birliğe koşacak. Daha güçlü olacağız ve tek kişi bunlardan kalmayıncaya kadar devam edeceğiz” dedi. “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganlarının atılması üzerine Erdoğan, “Bu yolda hep beraber bizler can vermeye hazırız” dedi. Erdoğan açılışta şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

EL TANİ’YE TEŞEKKÜR: Bu mutlu günümüzde bizlerle birlikte oldukları, sevincimizi paylaştıkları için değerli kardeşim Şeyh Temim’e ve bakanlar heyetine şükranlarımı sunuyorum. Biz bugün Trabzon’da aynı zamanda Türkiye Katar arasında yüksek düzeyli bir istişari komite toplantısı yaptık. Bugüne kadar ne yaptık, bundan sonra ne yapacağız. Bunları konuştuk. 15 anlaşmayı bugün burada imzaladık.

OTEL YAPACAK: Bunlardan temenni ederim ki Trabzon da nasibini alacaktır. Hele hele bugün helikopterle Trabzon’un üzerinde dolaşırken, o kar dolu dağların zenginliklerini dolaşırken kendisi de hayran kaldı, niye buralarda kayak tesisleri yapmıyorsunuz diye sordu. Onların da alt yapısını yapmamız lazım. Onun içinde oteller yapmaya hazır olduklarını müjdesini verdi.

Haberin Devamı

SEVİNCİMİZE GÖLGE DÜŞTÜ: Kayseri’de meydana gelen malum, hain, alçak canlı bomba saldırısı tabi bizim bugünkü sevincimizi gölgeledi. Bugünkü programımız aslında çok daha farklıydı. Onun için işin bugünkü eğlence faslını bir kenara koyduk. ‘İnşallah bu eğlenceleri farklı bir zamanda yaparız. Ama bu acımıza gölge düşürmeyelim’ dedik.

ASLA BÖLEMEYECEKSİNİZ: İstediğiniz kadar terör estirin. Bu milleti asla bölemeyeceksiniz. Ben inanıyorum ki onlar teröre koştukça benim milletim birliğe koşacak. Daha güçlü olacağız ve tek kişi bunlardan kalmayıncaya kadar devam edeceğiz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin her biri bu toprakları tekrar tekrar vatanımız haline getirme mücadelemizin beratlarıdır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Az önce hocamızın okumuş olduğu ayetler olduğu ayetler onu müjdeliyor. Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler, siz bilemezsiniz.

YÜREĞİMİZDE YAŞAYACAK: Her bir şehidimizin hatırası sonsuza dek yüreğimizde yaşayacak. Trabzon’umuzun bu yiğit, güzel insanlarını şahsım, milletim adına tekrar tekrar şu ifadeyle selamlamak istiyorum: Tek millet, tek bayrak, tek vatan tek devlet. İşte bizim rabiamız bu. Ve biz bu yolda böyle yürüyeceğiz.

KATAR’LA 14 ANLAŞMA İMZALANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim Hamad El-Tani dün Trabzon’da bir araya geldi. Toplantıda, geçen yıl Katar’ın başkenti Doha’da yapılan ilk toplantıda alınan kararların ve 1 yıllık süreçte gerçekleştirilen çalışmalar ele alındı. Toplantıda iki ülke arasındaki işbirliğinin derinleştirmesine yönelik yeni yol haritası ve 1,3 milyar dolarlık ticaret hacmini daha üst seviyeye nasıl taşınacağı ele alındı. Görüşmeler sonrasında iki ülke arasında Eğitim, maliye, bilgi ve teknoloji, sağlık, gençlik ve spor, tarım ve ekonomi alanları başta olmak üzere 14 anlaşma imzalandı. Ayrıca, Yüksek Strateji Komitesi ikinci toplantısı ortak bildirisi de imzalandı. Erdoğan ve El Tani nezaretinde iki ülke arasında imzalanan anlaşmalar şöyle:

Haberin Devamı

Mali denetleme alanında işbirliği mutabakat zaptı

YÖK ile Katar Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanlığı arasında yüksek öğretim ve bilimsel araştırmaya yönelik mutabakat zaptı

Bilgi ve iletişim teknolojisi alanında işbirliği mutabakat zaptı

Sağlık ve tıp bilimleri alanında işbirliği mutabakat zaptı

Haberin Devamı

Gençlik ve spor alanında işbirliği anlaşması

Kültürel alanda işbirliği mutabakat zaptı

Çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması

Gümrük alanında karşılıklı işbirliği ve yardımlaşma anlaşması

KOSGEB ile Katar Kalkınma Bakanlığı arasında Eylem Planı

Tarım alanında işbirliği mutabakat zaptı

TSE ile Katar Laboratuvarlar ve Standardizasyon Teşkilatı arasında mutabakat zaptı

Fuarlar düzenlemesi konusunda işbirliğine ilişkin mutabakat zaptı

Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım Hizmetler Genel Müdürlüğü ile Katar Ekonomik bölgeler şirketi arasında serbest bölgeler arasında işbirliği mutabakat zaptı

Savunma sanayi işbirliği mutabakat zaptı.

Putin ile Halep’i görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam Trabzon’dan İstanbul’a hareketinden önce, Rusya Başkanı Putin ile telefonda Halep’i görüştü. Görüşmede, Halep’teki kırılgan durum nedeniyle tahliye işleminde yaşanan aksamaların ivedilikle giderilmesi gerektiği vurgulandı. İki lider, insani yardımların ulaştırılması ve siyasi çözüm için ortak çabaların yoğunlaştırması gerektiğine dikkati çektiler.