Ekonomi Online açık artırmayla tapu satışı yapıyor...

Online açık artırmayla tapu satışı yapıyor...

06.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bankalardan aldığı ev ve arazileri açık artırmayla satan tapu.com faaliyete geçtiği bir yıl içinde 41 ilde tapu satışı gerçekleştirdi. Tapu.com Avrupa’nın en gözde 100 internet girişimi arasında gösteriliyor

Online açık artırmayla tapu satışı yapıyor...

Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi tapu.com, faaliyete geçtiği bir yıllık süreçte yüzlerce kişiyi yeni tapularına kavuşturarak 41 ilde tapu satışı gerçekleştirdi. Bankalar başta olmak üzere, finansal kurumların portföyünde yer alan temiz tapuları, şeffaf, hızlı ve kolay bir yöntemle alıcılara sunan tapu.com, açık artırmayla gerçekleştirdiği satışlarla, gayrimenkullerin piyasa değerinde satılmasına yardımcı oluyor.
Tapu.com’un kuruluşunun birinci yıl dönümünü değerlendiren şirketin kurucusu ve CEO’su Emre Erşahin, ilk zamanlarda ortalama 2 günde bir olan tapu satışlarının, yakın geçmişte günde bir tapu satışına yükseldiğini belirterek, “Önümüzdeki dönemde ise her gün bir kaç tapu satmayı hedefliyoruz. Bir yıllık sürece baktığımızda, satış adetlerimizin her çeyrek yüzde 70 arttığını görüyoruz” dedi.
Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, finans kurumlarının ellerindeki tapuları son kullanıcıya aktif bir şekilde ulaştıran yeni ve farklı bir kanal açtıklarını vurgulayan Erşahin, “1 yıl öncesine kadar vatandaşlar, kurumların ellerindeki portföye ulaşacak, kolaylıkla teklif verecek, hızlı ve şeffaf bir platform bulamıyordu. Tapu.com, sektördeki bu boşluğu güvenilir bir biçimde doldurdu. Sitemize artık ayda 250 bin kişi geliyor ve bu kişilerin yüzde 27’si, her ay takipte kalarak, sitemizi ziyaret ediyor” diye konuştu.
Hız kazandırıyor
Emre Erşahin, şunları söyledi: “Kurumsal müşterilerimize sağladığımız en büyük avantaj hız. Tapu.com olarak milyonlara varan alıcı kitlesine rahatlıkla ulaşıyor ve çok hızlı bir şekilde satış yapabiliyoruz.
Şu an için en çok Ankara, Aydın, Bursa, Çanakkale, Antalya ve Muğla’da satış yapıyoruz. Kurumsal müşteri sayımızı genişleteceğiz.”
ŞİRKET DE BİREY DE SATIŞ YAPABİLİYOR
Tapu.com olarak şeffaflık ve güvenin vazgeçilmezleri olduğunu belirten Erşahin, sitelerinde, bağımsız SPK lisanslı uzmanlardan alınan değerleme raporu olmaksızın satışa tapu sunulmadığını söyledi. Tapu.com’da yalnızca temiz tapuların işlem gördüğünü belirten Erşahin, şirketler ve bireysel satıcılardan da satış yapabilmek için talep aldıklarını kaydetti. Erşahin şöyle konuştu: “Ellerinde gayrimenkul değerleme raporu bulunması şartıyla, şirket ve bireyler de platformumuzdan satış yapabiliyor. Sistemimiz, hem gayrimenkullerin piyasa değerini bulmasına hem de hızlıca satılmasına yardımcı oluyor. Bu sayede özellikle nakit ihtiyacı olan satıcılar için önemli bir fayda yaratmış oluyoruz.”
Tapu.com’un, Avrupa’nın en gözde 100 internet girişimi arasında gösterildiğini kaydeden Emre Erşahin, “Bu iş modelimiz açısından da bir teyit oldu” şeklinde konuştu.